Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 08:00

У новому уряді мають бути і "сині", й "помаранчеві"

У новому уряді мають бути і "сині", й "помаранчеві"
Жодне рішення Конституційного суду проблеми не зніме. У будь-якому разі "сині" все одно не опанують заходом, а "помаранчеві" — сходом настільки, наскільки їм хотілося б. Винні у цьому випадку всі. Що ж робити? Ось тут уже з"являються проблеми, бо хоч як не банально, але треба домовлятися. Особисто я не хочу бачити чергового ритуального підписування якогось незрозумілого універсалу. Це "кидалово" не має пройти. Хоча президент дуже любить, коли з ним так чинять. Така його психологічна конституція.

Ми неминуче повинні перезавантажити Верховну Раду через консультацію з народом, яка називається виборами. Тільки це може повернути їй легітимність. Який буде результат — уже насправді всі знають. Однак ми повинні очистити ці парламентські стайні  від політичних банкрутів і зрадників. Вони тільки заважають і не здатні на справді відповідальні рішення. Залишаться супротивники чи опоненти. І це нормально. Опонент — це достойно.

І ми повинні сформувати новий уряд. Ось про це й мовчать усі учасники сьогоднішніх політичних шоу. Саме цього й боїться вся "синя" рать. Вони ще й досі гадають, що можуть опанувати всією країною. Зрештою, і "помаранчевим" це не вдалося. Отож потрібно буде формувати уряд не національної єдності у виконанні "синіх", а уряд національного компромісу. І в ньому мають бути і "сині", й "помаранчеві", подобається це їм чи ні.

Наступною пекучою проблемою є все ж таки перезаснування країни на нових засадах, тобто створення та прийняття нової Конституції. Вона могла б не тільки запобігти таким кризам, як сьогоднішня, але й окреслити, що ж ми насправді будуємо під назвою "держава Україна".

Однак для цього політичні еліти, які б вони не були, повинні піднятися до висоти політичного рішення. Вийти із сьогоднішнього клінчу можна тільки у політичному порядку. Судові рішення нічого не дадуть. Щонайбільше це тільки затягування конфлікту. Потрібен реальний компроміс. І в мене чомусь глибоке відчуття того, що ми до нього йдемо.

Зараз ви читаєте новину «У новому уряді мають бути і "сині", й "помаранчеві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути