Ексклюзиви
субота, 10 грудня 2022 03:40

У Німеччині спробували виправдатися за відмову передавати Україні системи Patriot

У Німеччині спробували виправдатися за відмову передавати Україні системи Patriot
У Німеччині намагаються виправдати своє відверте небажання давати Україні ЗРК Patriot. Фото: Evert-Jan Daniels

У Німеччині спробували виправдати своє небажання передавати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Так, ФРН нібито не має вільних установок Patriot, які вона могла б віддати Україні.

Установки, які у неї є, є частиною колективної системи оборони НАТО, заявив глава Міністерства закордонних справ Німеччини Тобіас Лінднер в інтерв'ю Голосу Америки.

Міністр заявив виданню, що на відміну від Польщі, яка є членом НАТО і захисту якої прихильні в Німеччині, Україна такого значення не має, а ЗРК Patriot призначені тільки для розгортання в системі оборони НАТО.

"Два дні тому ми домовилися з Польщею, що відправляємо туди групу військових для вивчення локації для розміщення системи Patriot. Ми віддані захисту безпеки Польщі, тому пропонуємо розгорнути системи Patriot на східному фланзі НАТО" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США працюють над зміцненням української ППО

Крім того, Лінднер знову завів стару пісню про те, що нібито не можна обговорювати перспективу членства України в НАТО, поки не закінчена війна з Росією. При цьому він поспішив уточнити, що Німеччина, як і раніше, планує підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно, а також підтвердив право України бити по будь-яких цілях на території РФ.

Польща і Німеччина прийняли рішення про систему Patriot. Комплекс протиповітряної оборони не передаватиметься Україні. Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак. Раніше Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір.

При цьому в польському Міноборони підтвердили, що Німеччина порушила домовленість про конфіденційний характер переговорів про передачу Польщі зенітно-ракетних комплексів Patriot після інциденту з ракетою в Пшеводуві.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині спробували виправдатися за відмову передавати Україні системи Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути