Ексклюзиви
середа, 11 жовтня 2023 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО зробили нову заяву про Путіна і допомогу Україні

У НАТО зробили нову заяву про Путіна і допомогу Україні
Російський диктатор Володимир Путін знову готується використати зиму в якості зброї. Фото: eastnews.ua

Україна передусім потребує засобів протиповітряної оборони, оскільки російський диктатор Володимир Путін знову намагатиметься використати зиму як зброю у війні.

Про це 11 жовтня в Брюсселі заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком зустрічі міністрів оборони країн Альянсу і зустрічі у форматі "Рамштайн", передає "Європейська правда".

"Сьогодні нам потрібно мобілізувати більше підтримки. Президент України Володимир Зеленський вже сказав, що це потреба в засобах ППО, артилерії, боєприпасах. Президент РФ Путін знову готується використати зиму як зброю у війні, атакуючи енергосистему, газову інфраструктуру. Нам треба цьому запобігти з допомогою більш просунутих і збільшених засобів ППО", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав головні очікування від "Рамштайну"

Столтенберг привітав нові оголошення, які звучали в останні кілька днів від Румунії та Німеччини:

"Я очікую, що більше союзників НАТО зроблять сьогодні подальші оголошення про нову підтримку, тому що нам потрібно зберігати і нарощувати її. Протиповітряна оборона критична. Це економіка, критична інфраструктура України. Це допомагає їм захищати себе, торгувати і виробляти самим боєприпаси".

У НАТО обговорять пошкодження Росією критичної інфраструктури у Балтійському морі. Якщо підтвердиться, що атака була навмисною, то Альянс дасть рішучу відповідь, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО 11 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО зробили нову заяву про Путіна і допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути