середа, 14 лютого 2024 16:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО відреагували на потоплення російського десантного корабля "Цезар Куніков"
3

14 лютого Збройні сили України спільно з Головним управління розвідки Міноборони знищили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" поблизу Алупки
Фото: скріншот
14 лютого Збройні сили України спільно з Головним управління розвідки Міноборони знищили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" поблизу Алупки
Як виглядав російський великий десантний корабель "Цезар Куніков"

Україні вдалося витіснити флот російських окупантів із західної частини Чорного моря.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання щодо потоплення Збройними силами України російського десантного корабля "Цезар Куніков", повідомила "Радіо Свобода".

"Їм вдалося витіснити флот Росії із західної частини Чорного моря. І це велике досягнення та велика перемога для українців", - заявив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На рівні крейсера "Москва" - командувач ВМС ЗСУ розповів про історичний удар по окупантах в Криму

Успіхи ЗСУ у Чорному морі засвідчили спроможність України експортувати зерно на світові ринки, сказав Столтенберг.

"Кілька місяців тому мало хто вірив, що це можливо. І зараз фактично експорт зерна з України відбувається навіть без угоди з Росією. Тож це свідчить про навички та компетенцію Збройних сил України. Це насамперед результат того, що вони роблять самі - вони це зробили, це їхні навички та їхня сміливість. І, звісно, допомога та підтримка від союзників НАТО теж важлива", - заявив генсек НАТО.

14 лютого Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Збройні сили України спільно з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони знищили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". У момент ураження він перебував поблизу Алупки, що на півдні тимчасово окупованого Криму.

Корабель знищили морськими дронами Magura, повідомили в ГУР.

"Цезар Куніков" був останнім із трьох ВДК російських окупантів, які вдерлися у порт Бердянська на початку повномасштабної російської агнресії. "Саратов" і "Новочеркаськ" теж затонули.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО відреагували на потоплення російського десантного корабля "Цезар Куніков"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути