Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 09:31

У "Нашій Україні" пояснили, для чого Партія регіонів розігрує карту російської мови

У "Нашій Україні" пояснили, для чого Партія регіонів розігрує карту російської мови
Володимир В'язівський розповів, як регіонали використовують російську мову. Фото: viazivskyi.org.ua

Законопроект "Про засади державної мовної політики" регіоналів Вадима Колесніченко та Сергія Ківалова може бути винесений для остаточного голосування за два або один тиждень до парламентських виборів. Таким чином, Партія регіонів в останній момент намагатиметься розіграти "карту російської мови".

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від "Нашої України" Володимир В'язівський.

"Ми живемо не на окремому острові від всього світу. Від того, як будуть складатись геополітичні розклади Україна — Європа — Росія, буде залежати, в який момент буде розіграна карта російської мови в Україні", - пояснив нашоукраїнець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР не сумніваються у моральності ухвалення мовного закону

На його думку, карта російської мови може бути розіграна Партією регіонів як основний удар під час передвиборних перегонів, адже "успіхів в економічній сфері не буде до самих виборів".

"Ми добре розуміємо, що після виборів бюджетникам — вчителям, лікарям — заробітної плати не передбачено в бюджеті. Тому один із мобілізаційних моментів — російська мова — буде зберігатись у ПР. Не виключаю, що розгляд законопроекту може бути за тиждень чи два до виборів", - уточнив В'язівський.

Водночас, нардеп спрогнозував, що пройде чимало часу, поки цей закон пройде усі процедури, вийде зі стін ВР і потрапить до президента на підпис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний закон ударить по Януковичу 2015 року

"Буде люфт і в президента (Віктора Януковича — ред.) — він матиме змогу бути хорошим для всіх, бо він може як підписати, так і не підписати цей закон", - пояснив парламентарій.

"Але так чи інакше ПР цим кроком спробує показати: ось ми напередодні виборів змогли мобілізуватись і прийняти максимально "ефективний" закон для російськомовного населення", - підсумував В'язівський.

Зараз ви читаєте новину «У "Нашій Україні" пояснили, для чого Партія регіонів розігрує карту російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути