четвер, 15 грудня 2011 10:59

"У нас тверда позиція": Азаров готовий платити Росії $416 за газ

"У нас тверда позиція": Азаров готовий платити Росії $416 за газ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений, що країна зможе наступного року платити за російський газ $ 416 за 1 тис куб м, і ця ціна закладається у проекті державного бюджету на 2012 рік.

"Ми досить зараз стійкі, і у нас тверда позиція в наших переговорах, тому я сказав: буде ціна 416 доларів, ну що ж, будемо платити. Вона нам дісталася, це нелегка спадщина... Ми витримаємо, не переживайте, з гарним настроєм зустрінемо Новий рік", - сказав він журналістам в четвер у Києві.

Прем'єр нагадав, що Україна вже півтора року веде наполегливі переговори з Росією щодо газу, і що рано чи пізно "буде нормальна ціна - я глибоко в цьому переконаний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв не йти на загрозливі поступки у "газових" переговорах

Азаров також підкреслив, що Україні не раз ці два роки передрікали крах, що буде обвал валюти, що економіка України не витримає високої ціни на газ, але Україна впоралася.

"Ми в цьому році витрачаємо 440 доларів за тисячу кубометрів з урахуванням харківської знижки. Ми витримали з вами. Ми рік прожили і закінчуємо рік із зростанням ВВП 5,3%. Це один з найвищих показників у Європі. У Росії менше і в Польщі менше", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"У нас тверда позиція": Азаров готовий платити Росії $416 за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути