субота, 03 вересня 2011 17:35

Литвин боїться мати проблеми з газом на Новий Рік

Литвин боїться мати проблеми з газом на Новий Рік

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин виступає проти загострення ситуації у газових взаєминах України і Росії в передноворічний період.

"Я думаю, що ми повинні відійти від уже того, що намічається в нашій практиці, коли з наближенням зими у нас виникає проблема газу", - сказала Литвин журналістам у суботу в Вільнюсі, коментуючи двосторонні відносини України та Росії в газовій сфері.

При цьому спікер підкреслив, що Україна повинна виходити зі своїх національних стратегічних інтересів, а також з діючих законів.

"Все це необхідно враховувати при проведенні переговорів. Звичайно ж краще, щоб це був рівноправний і спокійний, зважений діалог", - зазначив спікер.

"Я є прихильником того, щоб такі складні питання, як співпраця в енергетичній сфері не впливали на відносини", - додав він.

"Ми повинні виходити із загальної платформи, що має бути довіра один до одного, повага і ми повинні рахуватися один з одним. Я думаю, що при такому підході, при публічному, відкритому діалозі, при бажанні знайти рішення, ми завжди це рішення знайдемо" , - підкреслив Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Литвин боїться мати проблеми з газом на Новий Рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути