субота, 17 січня 2015 13:05

"У нас є два найбільші вороги: зовнішній — Путін, внутрішній — корупція" — політолог

"У нас є два найбільші вороги: зовнішній — Путін, внутрішній — корупція" — політолог
фото: argumentua.com

Від протесту людей зараз стримує тільки війна на Донбасі. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Михайло Басараб.

"Найвагоміший аргумент противників третього Майдану — цим скористається Путін. Це спекуляції. Всі українські політики говорять, що в нас є два найбільші вороги: зовнішній — Путін, внутрішній — корупція. Маємо одночасно боротися з обома. Корупція заважає у протистоянні Росії", - зазначив політолог.

Корумпована система не дає швидко реформувати армію, вважає він.

"Це дозволяє в Міністерстві оборони надалі розкрадати те, що мало йти хлопцям на передову. Можливо, президент зацікавлений у тому, щоб ситуація на Донбасі жевріла до безкінечності. Це дозволяє направити суспільну увагу й активність туди, а не проти корумпованої влади. Як тільки навесні народ відчує наслідки бюджетних нововведень, ситуація загостриться", - наголосив Басараб.

За його словами, Генпрокуратура не відзначилася нічим хорошим у боротьбі з корупцією та посадками тих, хто розстрілював Майдан.

"По Києву вільно розгулюють такі діячі, як "регіоналка" Олена Бондаренко, яка відкритим текстом закликала розстрілювати Майдан. Брат Андрія Клюєва став народним депутатом, а помічник Володимира Сівковича, якого називають відповідальним за розгін Майдану — Валерій Колюх — претендує на посаду керівника Державної агенції зони відчуження. Депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко опублікував допис: "Нові призначення з присмаком вати". Називає трьох осіб, які тісно працювали з режимом Януковича, а сьогодні претендують на високі посади. Зокрема Колюха, який був із Сівковичем, доки той не втік з України. Державна агенція зони відчуження — сфера компетенції міністра екології Ігоря Шевченка, який пройшов за квотою "Батьківщини". Виникає запитання: депутат цієї фракції бреше чи лідер партії має зв'язки з Сівковичем?", - додав Басараб.

Зараз ви читаєте новину «"У нас є два найбільші вороги: зовнішній — Путін, внутрішній — корупція" — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути