Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2018 19:48

У нардепів випитали про суми в їхніх платіжках

У нардепів випитали про суми в їхніх платіжках
Дехто з нардепів чекає побачити у платіжках до 10 тис. грн. Фото: etcetera.media

Підвищення цін на газ непокоїть всіх українців. Народні депутати не стали винятком. Вони також очікують платіжок з високими сумами за житлово-комунальні послуги.

Багато парламентарів живуть у приватних будинках, тому і квитанції їм приходять відповідні, пише "Сегодня".

"Мені обійдеться десь в 4-4,5 тисячі гривень. Метраж 300 метрів квадратних, у мене будинок... Стоїть у котлі програма, яка дає можливість не використовувати газ, коли сім'я за межами будинку", - розповів нардеп Руслан Демчак із фракції БПП.

Фігурант так званої "бурштинової справи" позафракційний Борислав Розенблат очікує платіжку на 11-12 тис. грн: "Я хочу перевести будинок на альтернативне опалення, плюс поставити сонячні батареї".

"У мене в минулому році в пікові місяці було десь 7 тисяч гривень. Зараз підняли на 25%, тобто буде до 9 тисяч доходити. Будинок 279 "квадратів". У мене дуже хороша опалювальна система. Спеціально думав, щоб вона була енергоефективна, "розумний" будинок", - розповів Олексій Мушак із БПП.

У Максима Полякова з "Народного фронту" є і будинок, і квартира. Він теж подбав про економію: "У матері утеплив будинок, обшили мінватою. У квартирі є лічильники, навіть нічної електроенергії".

Заступник керівника фракції БПП Сергій Березенко з дружиною орендують будинок площею близько 350 м2. Нардеп чекає істотних сум у платіжках: "Це будуть серйозні кошти - понад 10 тисяч гривень щомісяця".

А голова фракції БПП Артур Герасимов домашні обов'язки переклав на дружину: "Чесно, не знаю [скільки виходить за ЖКП]. Але чітко знаю що платимо за рахунками і субсидією не користуємося. Займається цим дружина повністю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На скільки зросте вартість "комуналки"

Із 1 листопада ціни на газ для населення зросли на 23,5% - до 8550 грн за тис. кубів. До такого рішення дійшли у результаті переговорів Кабінету міністрів із МВФ.

Зараз ви читаєте новину «У нардепів випитали про суми в їхніх платіжках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути