вівторок, 08 травня 2012 14:02

Спецтема: Бойкот України

У МЗС закликали не пов'язувати спорт з політикою і закрити тему із бойкотом Євро-2012

У МЗС закликали не пов'язувати спорт з політикою і закрити тему із бойкотом Євро-2012
У МЗС планують провести чемпіонат на найвищому рівні. Фото: www.segodnya.ua

Україна очікує, що на матчі Євро-2012 приїдуть уболівальники з більш, ніж 100 країн світу, заявляють у Міністерстві закордонних справ (МЗС).

"Ми очікуємо, що на матчі Євро-2012, як в Польщі, так і в Україні, приїдуть уболівальники з понад 100 країн світу", - повідомив на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

Він додав, що "будуть, безумовно, вболівальники з тих країн, чиї збірні будуть приймати участь у єврочемпіонаті".

Крім того, представник МЗС у черговий раз нагадав позицію зовнішньополітичного відомства України з приводу наміру європейських політиків бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні.

За словами Дикусарова, "МЗС вважає таку позицію деструктивною, оскільки не можна пов'язувати спортивні події з політикою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Донецька порівняв бойкот Євро світовими політиками з "мишачою метушнею"

Крім того, він нагадав, що ні Україна, як держава, ні український уряд не направляють запрошення високим посадовим особам інших країн присутнім на відповідних матчах, які відбуватимуться в Україні.

"Ми переконані, що Євро-2012 пройде в Україні на найвищому рівні. Це буде свято футболу, свято спорту", - упевнені в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Тимошенко бойкотувати Євро обіцяють не тільки іспанські урядовці, але й футбольні гравці

Як повідомлялося, за інформацією представництва Євросоюзу в Україні, єврокомісари не мають наміру відвідувати присвячені Євро-2012 заходи в Україні. Крім того, кілька високопоставлених політиків, зокрема, лідери ряду країн ЄС, відмовляються від візитів в Україну на період футбольного події в зв'язку з ситуацією навколо Юлії Тимошенко. У той же час, директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський заявив, що чемпіонат відбудеться, як і було заплановано.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС закликали не пов'язувати спорт з політикою і закрити тему із бойкотом Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути