субота, 08 березня 2008 11:14

У МЗС стурбовані виходом Росії з рішення про врегулювання в Абхазії

МЗС України висловлює серйозну стурбованість фактом виходу Росії з рішення "Про заходи у врегулюванні конфліктів в Абхазії, Грузія", яке, зокрема, зобов"язує не підтримувати сепаратистські режими, а також офіційні контакти з їх представниками.

Як ідеться у заяві МЗС, переданій агентству УНІАН, 7 березня Виконавчий комітет СНД поінформував держави-учасниці Співдружності про рішення Російської Федерації не вважати себе пов"язаною положеннями рішення "Про заходи у врегулюванні конфліктів в Абхазії, Грузія", підписаного 19 січня 1996 року главами десяти держав-учасниць СНД та підтвердженого заявою Ради глав держав СНД від 19 вересня 2003 року.

У заяві зазначається, що "такий крок, безперечно, не сприятиме подальшому врегулюванню конфлікту в Абхазії, Грузія. Він спрямований на руйнування єдиного існуючого механізму забезпечення стабільності у регіоні, може стати причиною виникнення додаткових загроз. Цей крок також негативно позначиться на перспективах СНД, співпраці між її державами-учасницями, врегулюванні "заморожених" конфліктів на пострадянському просторі та європейському континенті в цілому".

МЗС України підтверджує відданість духу і букві згаданих рішення та заяви, підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС стурбовані виходом Росії з рішення про врегулювання в Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути