субота, 22 грудня 2012 15:05

У МЗС Росії обурені словами євродепутата про неможливість вступу України в Митний союз

У  МЗС Росії обурені словами євродепутата про неможливість вступу України в Митний союз
Фото: compatriotsru.com

Голова МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що заява голови комітету закордонних справ Європарламенту Елмара Брока про неможливість приєднання України до Митного союзу свідчить або про некомпетентність, або ангажованість.

По дорозі до Москви після саміту ЄС-РФ Лавров поспілкувався з журналістами і прокоментував, зокрема, недавні заяви Брока, які той зробив під час візиту в Україну.

"Він приїхав до Києва і заявив: " Правильно вчинив Президент Янукович, що не поїхав в Москву. Тому що приєднання до Митного Союзу і взагалі, будь-які відносини з Митним союзом несумісні з рухом до євроінтеграції ", - сказав Лавров.

Він нагадав, що Митний союз і Євросоюз побудовані на принципах Світової організації торгівлі.

"Це говорить політик, який займає досить серйозну посаду, і який просто виявляє або повну некомпетентність, тому що і Митний союз, і ЄС базуються на принципах СОТ, і вони абсолютно сумісні, в іншому разі він демонструє абсолютну заангажованість, і тоді у нас зовсім нехороші справи з Європарламентом ", - наголосив Лавров, говорячи про слова Брока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп запропонував накласти на тему Митного союзу мораторій

Міністр додав, що Єврокомісія та її виконавчі органи "досить стримано ставляться до ексцесів, які європарламентарі собі дозволяють".

"Але випадок сам просто вражаючий, коли наші сусіди закликають, так ні, навіть від них вимагають, не дружити з Митним союзом. Це ні в які ворота не лізе" - підкреслив Лавров.

Нагадаємо, скасувавши свій візит до Москви 18 грудня, Президент України Віктор Янукович, на думку євродепутата Елмара Брока, діяв "в інтересах України". У ході цього візиту очікувалося підписання документів про початок приєднання України до ЄврАзЕС і Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану. У відповідь Москва, нібито, повинна була знизити ціни на російський газ.

Це суперечить законам України та могло б зірвати українську євроінтеграцію, зазначив Брок. "Позиція Європарламенту і Єврокомісії така: Україна не може одночасно створити зону вільної торгівлі з Митним союзом і Євросоюзом, оскільки це суперечить один одному", - заявив євродепутат. Одночасно, він закликав Київ зберігати добрі політичні та економічні відносини з Росією.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС Росії обурені словами євродепутата про неможливість вступу України в Митний союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

607

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути