Ексклюзиви
понеділок, 14 листопада 2011 15:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У МОЗ запевняють, що здоров'я Тимошенко не заважає проводити слідчі дії

У МОЗ запевняють, що здоров'я Тимошенко не заважає проводити слідчі дії

Для проведення слідчих дій щодо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко немає медичних протипоказань, заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко.

На брифінгу в понеділок вона нагадала, що Тимошенко обстежили фахівці МОЗ в СІЗО 7 і 9 листопада. "За висновком лікарів, для проведення слідчих дій не було протипоказань, і лікарі це зазначили", - підкреслила вона.

Моїсеєнко також заявила, що за висновком медиків, необхідності в госпіталізації екс-прем'єра та потреби в медичному втручанні за межами СІЗО немає.

Перший заступник голови МОЗ підкреслила, що до складу комісії входили висококласні фахівці. "Були різні (за профілями захворювань) фахівці. Фахівці були абсолютно адекватні - це були доктора наук, професора, клініцисти - грамотні, з великим досвідом роботи за своїм напрямком", - підкреслила Моїсеєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допити Тимошенко у камері порівняли із часами середньовіччя

За її словами, до складу комісії особистий лікар і медсестра Тимошенко не були включені. Однак вона нагадала, що раніше вони входили до складу таких комісій і мали всі можливості для обстеження. Моісеєнко підкреслила, що все медичне забезпечення надається Тимошенко безпосередньо СІЗО та обстеження залученими фахівцями здійснюється тільки після звернення керівництва СІЗО.

Вона відмовилася говорити про діагнози екс-прем'єра, заявивши, що це є "неетичним". У той же час, за її словами, "фахівці не побачили погіршення стану здоров'я" Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тимошенко міжхребетна грижа чи невралгія - Євгенія Карр

На питання про те, чи встає Тимошенко з ліжка, Моісеєнко сказала: "Наскільки мене поінформували, вона встає, але їй рекомендований постільний режим".

Нагадаємо, прихильники Тимошенко неодноразово заявляли про погіршення стану її здоров'я. На минулому тижні захисник Сергій Власенко заявив, що вона не може пересуватися без сторонньої допомоги.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ запевняють, що здоров'я Тимошенко не заважає проводити слідчі дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути