субота, 19 жовтня 2013 18:20

У Москві переконані, що метою угоди про асоціацію є зміщення Януковича

У Москві переконані, що метою угоди про асоціацію є зміщення Януковича
Фото: news.pl.ua

Кінцева мета ЄС у процесі підписанні угоди про асоціацію з Україною - зміщення Віктора Януковича з поста президента. Про це у своєму Twitter заявив глава комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Алєксєй Пушков.

"У ЄС асоціацію з Україною вважають засобом її "демократизації". Чи розуміють у Києві, що кінцева мета "асоціації" - зміщення Януковича?", - написав Пушков.

Нагадаємо, експерти припускають, що РФ намагатиметься переконати Януковича у тому, аби він за жодних обставин не відпускав екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Як відомо, раніше єврокомісар Штефан Фюле раніше заявив, що Євросоюз чекає від України обов'язкового вирішення питання Тимошенко.  Президент Віктор Янукович під час зустрічі з  Фюле 11 жовтня заявив, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Водночас,  посли Франції, Німеччини та Польщі вважають, що без звільнення Тимошенко підписання угоди з ЄС неможливе.

У свою чергу начальник Департаменту країн Східного партнерства та Європейської служби зовнішньої дії Дірк Шубель повідомив, що ЄС прийматиме остаточне рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада. За словами Шубеля, якщо до цього часу питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко не буде вирішено прийнятним способом, ЄС відмовиться від підписання угоди з Україною на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Москві переконані, що метою угоди про асоціацію є зміщення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

208

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути