вівторок, 17 грудня 2013 17:13

У Москві може з'явитися вулиця "подвигу підрозділу "Беркут"

У Москві може з'явитися вулиця "подвигу підрозділу "Беркут"
Фото: lenta.ru

У Москві запропонували увіковічнити пам'ять про розгін київських демонстрацій, створивши в центрі столиці вулицю імені "подвигу підрозділу "Беркут" та внутрішніх військ України". З такою ініціативою виступили муніципальні депутати Олена Ткач, Олена Кравченко і Марія Богомолова, повідомляє з посиланням на прес-службу Громадської коаліції на захист Москви агентство "Новий регіон".

Нова назва, на думку депутатів, повинна отримати частина Кудринского провулку між Великим і Малим Конюшковскими провулками. Вулиця Подвигу "Беркута", таким чином, з'явиться за пів-кілометра від Будинку уряду Росії.

Крім перейменування вулиці, автори ідеї також запропонували створити "Площу подвигу підрозділу "Беркут" та внутрішніх військ України" - вона буде утворена вулицею Подвигу "Беркута", Малим Конюшковским провулком і бізнес-центром "Новинський пасаж". На площі встановлять пам'ятний знак.

У повідомленні зазначено, що перейменування пов'язане з розгоном демонстрантів на підступах до будівлі адміністрації президента України 1 грудня. Визнання заслуг "Беркута", на думку депутатів, покаже, що москвичам небайдужа ситуація в сусідній країні і вони готові при необхідності прийти на допомогу українцям.

Питання про перейменування обговорять на муніципальних зборах Пресненського району Москви 19 грудня. Після цього необхідні документи направлять до комісії з перейменувань.

1 грудня в Києві учасники масових акцій протесту намагалися прорвати оточення міліції біля будівлі адміністрації президента України на вулиці Банковій. Демонстранти в масках закидали співробітників міліції і військовослужбовців внутрішніх військ шматками тротуарної плитки і фаєрами. Потім протестуючих розігнали бійці спецпідрозділу "Беркут", у результаті чого десятки людей отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «У Москві може з'явитися вулиця "подвигу підрозділу "Беркут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути