середа, 21 травня 2008 09:32

У Мінюсті пропонують зробити Путіна персоною нон грата

Перший заступник Міністра юстиції України Євген Корнійчук вважає, що було б логічним поставити питання оголошення прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна персоною нон грата в Україні.

"Після останніх заяв колишнього російського президента Путіна про те, що "Україна - не держава", я думаю, було б логічним поставити питання і відносно цієї посадової особи. Така норма є стандартною в законодавстві більшості країн світу. Наприклад, консул в США на свій розсуд може ухвалювати рішення, давати візу громадянинові або не давати, якщо це відноситься до його повноважень. Якщо ми говоримо про обмеження на в"їзд певних посадових осіб, то це виняткова компетенція національного законодавства і, як правило, служб безпеки відповідних держав", - заявив Корнійчук, передає "Newsru.ua".

При цьому він уточнив, що не закликає до того, щоб оголосити Путіна персоною нон грата.

"Я не кажу, що це потрібно зробити. Я кажу про те, що подібні заяви служать підставою для обмеження на в"їзд. І російським державним діячам слід було б стежити за тим, що і де вони говорять. Україна і Росія можуть плідно і вигідно співпрацювати без взаємних претензій", - заявив Євгеній Корнійчук, повідомляє Forum.

Зараз ви читаєте новину «У Мінюсті пропонують зробити Путіна персоною нон грата ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути