середа, 10 листопада 2021 12:25

У Мінцифрі розповіли, чим займається розробник фейкової "Дії"

У Мінцифрі розповіли, чим займається розробник фейкової "Дії"
Вину хлопця має визначити суд. Фото: t.me/zedigital

21-річний житель Запоріжжя, який створив фейковий застосунок "Дія", займається в Міністерстві цифрової трансформації проєктом, що залучатиме молодь до процесів цифровізації.

Зараз він є радником на громадських засадах у одного із заступників міністра, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає "Українська правда". Вину хлопця має визначити суд.

"Наскільки я розумію, він працює з соціальною рекламою і з нашим майбутнім проєктом. Хакером його важко назвати, бо він не зламав базу, а просто зробив дизайн, схожий на "Дію". Це як дизайнер зробить синенький сайт і скажуть, що він зробив фейковий Фейсбук. Мені здається, корінь проблеми в тому, що хлопець не знайшов можливості реалізувати свої здібності. І тому ми вирішили поєднати людину, яка є цільовою аудиторією, з проєктами, які ми хочемо запустити", - сказав він.

Водночас Федоров наголосив, що це був єдиний випадок, коли Мінцифри так вчинило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієва допомога з Covid-сертифікатами: відкрили перші пункти підтримки "Дії"

21-річний житель Запоріжжя створив фейковий застосунок "Дія", у якому можна було створити фальшиві цифрові документи - від паспорта до Covid-cертифіката. Копія не мала нічого спільного з офіційним застосунком, адже в розробника не було доступу до жодного з держреєстрів.

27 жовтня правоохоронці повідомили про затримання хакера. Йому запропонували стажування у Міністерстві цифрової трансформації.

Зараз ви читаєте новину «У Мінцифрі розповіли, чим займається розробник фейкової "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути