вівторок, 19 вересня 2023 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"У мене немає причин не довіряти" – Ердоган здивував заявою про Путіна

"У мене немає причин не довіряти"  – Ердоган здивував заявою про Путіна
Політика Туреччини полягає у встановленні контактів із країнами всього світу на основі "безпрограшного сценарію". Фото: twitter.com/RTErdogan

Політика Анкари полягає у встановленні контактів із країнами всього світу на основі "безпрограшного сценарію".

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив в інтерв'ю PBS. Він вважає, що російський диктатор Володимир Путін виступає за "якнайшвидше закінчення війни" в Україні. Щоправда, турецький лідер також висловив припущення, що бойові дії триватимуть там ще довго.

"Лише Путін і президент України Володимир Зеленський зможуть сказати, коли вона закінчиться. Нам би дуже хотілося сподіватися, що війна закінчиться якнайшвидше. І Путін насправді теж виступає за якнайшвидше припинення цієї війни. РФ можна довіряти так само як Заходу", – сказав він.

Ердоган аргументував це тим, що Євросоюз "обдурив багаторічні сподівання Туреччини на вступ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган відповів, коли закінчиться війна і чи поверне Україна Крим

"У мене немає причин не довіряти Росії. Останні пів століття ми чекали на порозі ЄС. І зараз я довіряю РФ настільки ж, наскільки я довіряю Заходу. Половина постачання природного газу до Туреччини надходить з Росії, а це означає, що у нас є солідарність. Ми спільно йдемо вперед і також співпрацюємо в галузі оборонної промисловості. Відносини Туреччини та Кремля будуть такими ж хорошими, як і відносини Туреччини зі США", – сказав він, прокоментувавши також вихід Москви із зернової угоди.

Раніше президент Туреччини став на захист Москви стосовно її вимог щодо зняття санкцій, які б зробили можливим експорт російського зерна. Відповідну заяву він зробив на підсумковій пресконференції по закінченні саміту G20 в Індії. Ердоган, зокрема, перерахував претензії, які має Кремль до Заходу з приводу відновлення зернової угоди.

Зараз ви читаєте новину «"У мене немає причин не довіряти" – Ердоган здивував заявою про Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути