вівторок, 08 листопада 2011 21:26

У Меджлісі сподіваються, що Могильов змінився на краще

У Меджлісі сподіваються, що Могильов змінився на краще

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, президент Всесвітнього конгресу кримських татар, депутат Верховної Ради (фракція Курултай-Рух) Криму Рефат Чубаров сподівається, що новий кримський прем'єр Анатолій Могильов зможе налагодити рівний діалог з усім кримським суспільством.

"Перший і найголовніший принцип - влада повинна бути в постійному системному і рівному діалозі з кримським суспільством. Якщо пан Могильов, затверджений парламентом, буде виходити з цього принципу, я думаю, що у нас в Криму багато чого буде вирішуватися", - сказав Чубаров журналістам у Сімферополі, коментуючи рішення кримського парламенту про призначення Могильова головою Ради міністрів Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримська еліта буде саботувати ініціативи Могильова - Москаль

У той же час він заявив, що "якщо влада буде обирати інші підходи до вирішення проблем і буде виходити з того, що все, що пропонує влада, люди повинні мовчки виконувати, то я думаю, що тоді ми будемо заходити в глухий кут".

Раніше, в 2007 році, коли Могильов очолював міліцію Криму, Меджліс кримськотатарського народу і кримські татари критикували його за висловлювання в ЗМІ, які вони розцінили як виправдання депортації.

Чубаров вважає, що "будь-яка людина, яка в Криму буде говорити про те, що злочин проти окремих народів, проти групи людей або проти окремої людини, але за національною ознакою може бути виправдане чимось, то ця людина Кримом прийматися не буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович приніс у жертву кримчанам Могильова, як барана на Курбан-Байрам - нардеп

"Тому якщо хтось раніше робив подібні заяви і намагався якимось чином мотивувати доцільність масових нелюдських репресій, я думаю, що ці люди, якщо вони дійсно хочуть у Криму знаходити спільну мову з усіма, повинні змінитися в своїх оцінках минулого", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи вірить він у те, що Могильов на новій посаді зможе змінитися в своєму ставленні до кримських татар, Чубаров зазначив: "Я знаю, що кожне боже творіння здатне змінюватися, і особливо з віком. Я сподіваюся , що всі змінюються на краще".

Нагадаємо, президент Віктор Янукович призначив главу МВС Анатолія Могильова на посаду глави Ради міністрів АР Крим.

Зараз ви читаєте новину «У Меджлісі сподіваються, що Могильов змінився на краще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути