понеділок, 07 листопада 2011 19:25

Янукович намагається повернути довіру до влади у Криму - Погребинський

Янукович намагається повернути довіру до влади у Криму - Погребинський

Президент Віктор Янукович намагається повернути довіру до влади в Криму, вважає директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua, коментуючи призначення Анатолія Могильова на посаду прем'єр-міністра Автономної республіки Крим.

"Далі тягнути з призначенням прем'єр-міністра Криму президент не міг, - каже політолог. - Було кілька кандидатів, серед яких найсильнішою фігурою є  Могильов. Ну, можливо, ще Володимир Яцуба (голова Севастопольської держадміністрації — ред.), але він мало знається на ситуації в автономії".

На думку Погребинського, Могильов — гарна кандидатура, щоб змінити ситуацію в Криму.

"Там дуже багато незадоволених владою, у тому числі підприємців. Бо жорсткий порядок наводили майже виключно представники макіївської команди Василя Джарти. Могильов не належить до них, тому у кримчан є сподівання, що правління автономією буде більш справедливим", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головою МВС замість Могильова став очільник Держподаткової служби

Він вважає, що новопризначений міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко користується особливою довірою президента.

"Із Києва виїхав потужний міністр. Це означає, що президент повністю довіряє Захарченку і вірить, що він буде не гірше Могильова. Інакше не поставив би керівником найбільшого силового міністерства. Для глави держави це зараз дуже важлива посада, особливо з огляду на те, що в країні очікуються масові заворушення", - каже Михайло Погребинський.

Як ми повідомляли, президент Віктор Янукович звільнив Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ і призначив головою Ради міністрів Криму. На його місце призначив Віталія Захарченка, який очолював до того Державну податкову службу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович намагається повернути довіру до влади у Криму - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути