понеділок, 11 лютого 2019 13:24

У Мартиненка заявили, що САП тягне час в суді і зачитує технічну документацію

У Мартиненка заявили, що САП тягне час в суді і зачитує технічну документацію
У прес-службі екс-нардепа Миколи Мартиненка (на фото) заявили, що прокурори САП відверто тягнуть час у суді

Судовий розгляд так званої "справи Мартиненка" засвідчив, що звинувачення НАБУ проти екс-депутата є сфабрикованими.

Про це заявив адвокат Петро Бойко, повідомила прес-служба Миколи Мартиненка.

За словами Бойка, згадки Мартиненка у цій справі документально нічим не підтверджені. "По-перше, в контракті "Енергоатома" з чеською "Шкодою" немає збитків і немає складу злочину. Навіть замовлений НАБУ аудит відмовився визнавати будь-які збитки, переклавши всю відповідальність на слідство", - відзначив адвокат.

"В суді прокурори САП відверто тягнуть час. Вимагають зачитування всієї зібраної ними макулатури, яка не має стосунку до справи – наприклад, багатьох томів технічної документації. Та намагаються викрутити негатив до тендеру "Енергоатома". Якщо слідувати логіці НАБУ і САП, то фігурантами справи мав би бути весь тендерний комітет "Енергоатому" (хоча ціна "Шкоди" була стандартною для європейських країн). Але до чого тут Микола Мартиненко?! НАБУ намалювало його прізвище, а довести нічого не може", - наголосив захисник.

"По-друге, - вказав він, - офіційні документи і від панамських органів влади, і з розрекламованої "швейцарської флешки" спростовують причетність Мартиненка до панамської компанії "Брадкрест". З нею мала економічні стосунки лише чеська "Шкода". Але якась офшорна компанія використовується з піарної точки зору - для навішування ярликів. В суді фігурування Мартиненка вже було спростовано документально: в установчому договорі "Бредкресту", акціях і сертифікаті власника з самого початку були інші люди. На жодному такому документі нема прізвища чи підпису Мартиненка. Він також не розпоряджався коштами і не отримував жодної копійки", - наголосив адвокат.

За його словами, "найсмішніше, що всі документи на користь Миколи Мартиненка були зібрані самим НАБУ. В суді НАБУ почало панікувати і руками прокурорів САП намагалось приховати цілі томи. А ми навіть не почали розгляд матеріалів захисту", - сказав Петро Бойко.

Він також вказав, що в Швейцарії ця справа упродовж кількох років не була передана до суду через відсутність доказів. За словами адвоката, НАБУ сподівається, що в Україні під піар-тиском суд ухвалить політичне рішення щодо Мартиненка. "Але юридично матеріали НАБУ настільки нікчемні, що жоден суд не зможе всерйоз до них поставитись. Тому близькі до бюро кишенькові активісти регулярно вкидають фейки про Мартиненка та продовжують його дискредитацію", - підкреслили у екс-депутата.

Прес-служба Мартиненка вважає, що "рано чи пізно всі винні у фальсифікаціях понесуть кримінальну відповідальність. Побачимо, як на виборах до ВР вони будуть ховатись за депутатськими мандатами. І чи вистачить у них потім сміливості добровільно відмовитись від депутатського імунітету, як це зробив Микола Мартиненко в 2015 році".

Зараз ви читаєте новину «У Мартиненка заявили, що САП тягне час в суді і зачитує технічну документацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути