понеділок, 13 червня 2022 15:31

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі росіяни вбили ще 24 дитини - Зеленський

У Маріуполі росіяни вбили ще 24 дитини - Зеленський
Список убитих росіянами дітей поповнився 24 іменами. Фото: Офіс президента України

12 червня перелік загиблих за час війни українських дітей збільшився на 24 прізвища і становить вже 287 осіб.

Про це у зверненні до учасників American Jewish Committee Global Forum повідомив президент України Володимир Зеленський. В окупованому Маріуполі підтвердили смерть цих дітей.

"Серед них немовлята Максим і Дар'я. Вони народилися цього року й загинули разом із батьками під завалами будинку, на який російський літак скинув бомбу", - повідомив президент.

У зверненні Зеленський нагадав, що це вже не 1940-ві. І він не розуміє, як у 2022 році могли стати реальністю масові вбивства, катування, спалені міста, фільтраційні табори, які російські військові влаштували на окупованій території, які нагадують концентраційні табори нацистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни під час евакуацій вбили 30 мирних, серед жертв діти - голова Нацполіції

Зеленський зазначив, що попри жахливі події в минулому Україна залишалася доброю і відкритою, зберігала культурне різноманіття.

Натомість Росія спалює навіть церкви Московського патріархату, знищує будівлі грецької громади в Україні, репресує кримських татар в окупованому Криму, а також знищує пам'ятки єврейського народу.

"Російські ракети били по Бабиному Яру у Києві, російська артилерія пошкодила менору у Дробицькому Яру поблизу Харкова. Відверто антисемітські висловлювання міністра закордонних справ Росії спричинили скандал світового рівня", – сказав Зеленський.

"Але зараз дійсно не 1940-ві.Захищайте необхідність посилення санкцій проти Росії. Це вам до снаги", - заявив президент України.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до учасників American Jewish Committee Global Forum закликав світову спільноту захищати необхідність посилення санкцій проти Росії.

Він наголосив на прискорюванні постачання Україні зброї, щоб вона змогла звільнити окуповані території.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі росіяни вбили ще 24 дитини - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути