вівторок, 09 квітня 2013 03:07

У Львові "застрелили" суддю, який суворо покарав "художників" Януковича

У центрі Львова було виявлено чорно-біле фото судді Миколи Гончарова з червоною цяткою в районі скроні.

Про це пишеться у блозі "Епл Грін".

Микола Гончаров – це суддя апеляційного суду міста Суми, який засудив активіста Володимира Никоненка до року виправних робіт за малюнок президента Віктора Януковича з цяткою на чолі.

Як зазначає блогер, вищезгадане фото розміщувалося на площі біля пам'ятника Королю Данилу, за 150 метрів від мерії.

"За кілька годин прогулянки центром це — єдине зображення, що я помітив. Трактую його як початок акції протесту цьому ганебному вироку, хоч і мирний. Та все ж протест. Певне, мода змінилась, тепер малюватимуть не Януковича, а Гончарова", - написав автор у своєму блозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За графіті з Януковичем активісти отримали по кілька років в'язниці

Він нагадав, що графіті з портретом Януковича з цяткою на чолі вперше з'явилися у червні 2011-го у Львові. Тоді у ЗМІ здійнявся великий шум з цього приводу, порушили кримінальну справу. Міліції так і не вдалось знайти художників. Натомість портрети з'явились в інших містах: Чернігів, Київ, Суми, Чернівецька область та Севастополь.

У Сумах міліції вдалось затримати авторів малюнку. Це були 4 молодих націоналістів. Троє із підозрюваних, крім "януковича", малий й інші епізоди. Четвертий – 25-річний Володимир Никоненко — більше не робив нічого протизаконного й перед цим не мав притягнення до кримінальної відповідальності. Проте суд визнав його винним у злочині й присудив рік обмеження волі з відбуванням у трудовій колонії.

Зараз ви читаєте новину «У Львові "застрелили" суддю, який суворо покарав "художників" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути