четвер, 22 липня 2010 19:00

У Львові профспілки хочуть відставки Азарова

У Львові профспілки хочуть відставки Азарова

О 17 годині об'єднані профспілки Львівщини зібралися на віче у центрі Львова біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Представники профспілок зібралися, щоб виступити проти підняття Кабміном ціни на газ.

"Працівники ЖКГ, охорони здоров'я, культури, сільського господарства, - оголошує представник об'єднання профспілок учасників віче, - зібралися, щоб висловити протест проти незаконного підняття тарифу на газ з 1 серпня у 1,5 рази. Президент проігнорував нашу угоду з урядом, за якою цього року уряд зобов'язався перед нами не піднімати тарифи. Адже збільшення ціни на газ – це зростання цін на інші житлово-комунальні послуги, а також і на продукти."

Площа перед пам'ятником не заповнена. До профспілок приєдналися таксисти, з увімкненими сиренами і національними прапорами на авто. Вони кружляють навколо площі.

"29 відсотків населення Львівщини – за межею бідності. 184 тисячі отримують зарплати менші 808 гривнів. Підняттю тарифів має передувати підняття зарплат. Усі тарифи мають погоджуватися з профспілками, - виступає Ігор Литвин, представник профспілки працівників радіоелектроніки. - Ми сьогодні приймаємо резолюцію до Кабінету Міністрів, президента та Міністерства юстиції. Якщо до нас не прислухаються, буде всеукраїнський страйк, поїдемо до Києва. Здали Чорноморський флот, і обіцяли, що ціни на газ не будуть рости."

"Пропоную добиватися відставки уряду Азарова, - виступає голова профспілок фінансово-банківських установ Оксана Андрусів. Учасники віче аплодують. - Нас тішать субсидіями. Але як люди будуть їх отримувати, якщо не зможуть дати довідки про доходи, бо не працюють? Сьогодні кожен сьомий працівник банківських установ Львівщини скорочений. Шкода, що так мало людей прийшли на площу, я розумію – спека, і люди зневірились. Але якщо ми сьогодні не відстоїмо своїх інтересів, нас візьмуть під ноги і затопчуть."

Таке віче пройшло у кожному обласному центрі України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові профспілки хочуть відставки Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути