понеділок, 29 жовтня 2012 14:32

У Лук'янівському СІЗО затриманих змушували голосувати в обов'язковому порядку

Автор: фото: ia-prometei.org.ua
 

29-річний обвинувачений у справі "васильківських терористів" Сергій Бевз проголосував у Лук'янівському СІЗО. За словами дружини Сергія Христини, яка поспілкувалася з ним після дня виборів, у СІЗО готувалися до приходу телевізійників, а затриманих змушували писати письмове пояснення в разі якщо вони відмовляються голосувати.

"Напередодні виборів сказали не виставляти сміття зранку в коридор, - передає Христина слова чоловіка, з яким в понеділок вранці зустрівся адвокат. - Ще 27-го ввечері дали вперше по одному пиріжку з картоплею, а вночі напередодні з коридору було чути звуки генерального прибирання. О 8.30 - постукали в двері і повідомили, що за 30 хвилин ідемо голосувати. О 9.30 нас вивели. У якійсь каптьорці на нашому ж поверсі, але в протилежному крилі корпусу облаштована невелика дільничка. За столом дві людини. Є дві кабінки для голосування та одна урна. Веб-камери немає. Зате повно майорів. Один з майорів сказали по рації: у разі, якщо хтось відмовлятиметься йти на вибори, брати з таких письмове пояснення з цього приводу. На коридорі розклеєні інформаційні плакати. Хвилин з 20 чекаємо, поки закінчить голосувати попередня за порядковим номером камера. Висловлювати своє волевиявлення нас виводять камерами. У нашій камері троє людей: крім мене ще старший чоловік років 50-ти з Єнакієво і мій одноліток-киянин. Я і східник проголосували за "Свободу". Він давно казав, що ця влада його дістала. Сидить за обвинувачення в якихось фінансових махінаціях. Мабуть, підставили його. Киянин проголосував за "Партію регіонів". Ми з ним ніколи про це не говорили і не питали його, чому".

Сергій Бевз, а також кілька інших учасників організації "Патріот" уже рік сидять у Лук'янівському СІЗО за обвинувачення у підготовці теракту на День Незалежності.

Сергій балотується до парламенту по списку ВО "Свобода" Олега Тягнибока. Він 223 у списку. Якби пройшов, тоді автоматично вийшов би з тюрми.

Другий арештований у справі "васильківських терористів" Ігор Мосійчук, який також перебуває в СІЗО, балотується в парламент у 94 виборчому окрузі в Обухові від Конгресу українських націоналістів.

Зараз ви читаєте новину «У Лук'янівському СІЗО затриманих змушували голосувати в обов'язковому порядку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути