середа, 30 липня 2008 20:23

У Луценка вимагають захистити Жванію

"Народна самооборона" звертається до правозахисних організацій України звернути увагу на "кричущі факти" порушення прав в Україні депутата Давида Жванії.

Про це йдеться у заяві "Народної самооборони" у відповідь на звіт Української Гельсінської групи з прав людини щодо порушення прав громадян Росії, Узбекистану та Шрі-Ланки в Україні.

Як сказано у заяві, для "Народної самооборони" є незрозумілим, чому Українська Гельсінська група та інші правозахисні організації не звертають свою увагу, коли порушуються права громадян України.

При цьому у партії наголошують, що процеси, що тривають навколо позбавлення Жванії українського громадянства, містять "безпрецедентні факти, коли судочинство здійснюється за вказівкою секретаріату президента, а залякування суддів йде з боку Служби безпеки України".

За словами представників "Народної Самооборони", на прохання заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина Генпрокуратурою та Апеляційним судом Києва "відбувається затягування направлення матеріалів справи на повторний розгляд з надуманих і безпідставних причин".

"2 вересня 2008 року закінчується відведений ЦПК України термін для касаційного оскарження у Верховному Суді. Таким чином, секретаріат президента, Генпрокуратура та Апеляційний суд Києва намагається позбавити Жванію, передбачених ст. 55 Конституції конституційних прав", - вважають у партії, повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Луценка вимагають захистити Жванію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути