четвер, 13 листопада 2008 15:20

У Луценка вимагають, щоб СБУ взялось за рух "Севастополь – Крым – Россия"

"Народна самооборона" висловлює стурбованість відсутністю реакції з боку секретаріату президента та Служби безпеки на дії громадського руху "Севастополь – Крым – Россия", який в порушення закону посягає на територіальну цілісність України.

Про це йдеться у заяві, розповсюдженій прес-службою "Народної самооборони".

"Громадянський рух "Народна Самооборона" і члени депутатської групи "НС" вкрай стурбовані відсутністю адекватної реакції з боку секретаріату президента, Служби безпеки України на очевидний факт скоєння злочину, передбаченого статтею 110 КК "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", - сказано в ній.

"Народна самооборона" зазначає, що "ще в липні 2008 року активісти громадського руху "Севастополь – Крым – Россия" направили до Окружного адміністративного суду АР Крим позовну заяву, де просять суд:

1) Відмінити Конституцію АР Крим.

2) Зобов"язати Верховну Раду АР Криму винести на сесію, і прийняти звернення до президента, уряду та Державної Думи РФ про негайне проведення переговорів з Україною про повернення Криму під юрисдикцію РФ.

3) Прийняти на сесії ВР АР Крим Декларацію про возз"єднання Криму з Росією".

У самооборонців "викликає непорозуміння відсутність реакції з боку секретаріату президента України і повна бездіяльність Служби безпеки України, яка замість виконання своїх повноважень оберігати територіальну цілісність України та незмінність її кордонів зайнялася компрометацією народних депутатів "НС".

Громадянський рух "Народна Самооборона" вимагає від СБУ негайно порушити кримінальну справу по викладеним фактам за статтею 110 КК України, провести розслідування і притягти винних до кримінальної відповідальності.

"НС" також вимагає "зібрати матеріали і в судовому порядку розпустити і заборонити громадський рух "Севастополь - Крым – Россия" за порушення діючого в Україні законодавства". Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка вимагають, щоб СБУ взялось за рух "Севастополь – Крым – Россия"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути