вівторок, 01 березня 2011 13:42

У Лівії тривають артобстріли і авіанальоти

У Лівії тривають артобстріли і авіанальоти

Лівійський лідер Муаммар Каддафі продовжує спроби відвоювати назад східну частину країни.

Два винищувачі лівійських ВПС завдали у понеділок ракетні удари по складах зброї та боєприпасів в Адждабії, у 160 км на південь від Бенгазі - східної столиці країни, звільненої повсталими проти режиму Каддафі.

Разом з тим, за відомостями з медичних джерел, у Місраті під час артилерійського обстрілу цього великого міста на заході Лівії загинули не менше 50 мешканців. Вогонь з гармат по житлових кварталах був відкритий після повідомлення про захоплення ополченцями військової бази та аеродрому в околицях міста, передає ІТАР-ТАРС.

У столиці Тріполі, незважаючи на поліцейські заходи, сотні демонстрантів вийшли в понеділок на вулиці, вимагаючи повалення режиму Каддафі. На їхній розгін кинуто африканські формування, проте найманці не наважуються проникати углиб народних кварталів, які стали основним осередком повстання. Містом поширюються чутки про наближення до Тріполі збройних загонів супротивників режиму.

Нагадаємо, що ЄС і Рада безпеки (РБ) ООН вже прийняли санкції проти Лівії. ЄС прийняв рішення ввести ембарго на постачання зброї до цієї країни, а також заморозити авуари і заборонити в'їзд на територію країн-членів ЄС Каддафі і 25 наближеним йому особам. РБ зажадала припинення актів насильства та прийняття кроків, спрямованих на виконання законних вимог населення, а також ухвалила передати "лівійське досьє" до Міжнародного кримінального суду.

З середини лютого в лівійських провінціях тривають акції з вимогою усунення лідера країни Каддафі, який править вже 42 роки. За даними міжнародних організацій, влада жорстоко пригнічує демонстрації. У сутичках із силами безпеки та іноземними найманцями загинули до двох тисяч чоловік, близько чотирьох тисяч отримали поранення. Іноземні держави проводять масову евакуацію своїх громадян з Лівії.

У той же час, США ведуть переговори з партнерами із НАТО щодо можливості "військового" вирішення питання повалення режиму лівійського лідера Муаммара Каддафі.

Зараз ви читаєте новину «У Лівії тривають артобстріли і авіанальоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути