пʼятниця, 06 квітня 2012 16:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У лікарні заради Тимошенко замінюють вікна та російськомовні вивіски
10

Фото: ФОТО: Андрій Шматов
Напис на дверях відділення, де планують лікувати Тимошенко
Решітки на 9 поверсі лікарні

Для екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у харківській центральній клінічній лікарні №5 відгородили півкрила відділення на 9 поверсі, кажуть пацієнти.

Європейський суд із прав людини постановив, що Тимошенко має отримувати медичну допомогу поза тюрмою.

У лікарні почали ремонт, замінюють вікна на пластикові. Вивіску при вході - "Центральная клиническая больница №5" - зняли. Її замінять написом українською мовою. З вулиці видно п'ять заґратованих вікон на 9 поверсі. На будівлі висять чотири кондиціонери. Один із них - біля секції з ґратами.

На першому поверсі лікарні - адміністративні кабінети, бухгалтерія. Вище - лікувальні відділення. Усі відвідувачі здають верхній одяг та одягають бахіли - їх продають за 1,5 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко відмовилася від штучних умов в лікарні: "Поверніть плазму головлікарю"

У корпусі є два неврологічні відділення: судинних патологій мозку, патологій хребта та периферійної нервової системи. На 9 поверсі - відділення ендоваскулярної хірургії (це операції без розрізів, коли через незначні проколи судинами спрямовують маленький інструмент для діагностики чи лікування хворого органу).

Піднімаємося на останній поверх. На дверях вивіска "Вхід тільки для медичного персоналу. Двері зачиняються автоматично". Але там відчинено. Коридор, пофарбований у біле. За ним - велика світла кімната. Там стоять зо п'ять високих ліжок на коліщатах, в яких регулюється висота. На кількох зім'ята білизна. Над одним ліжком - великий медичний агрегат. Між ліжками - тумбочки з комп'ютерами для медобстежень.

У відділенні патологій хребта на 5 поверсі пацієнти у халатах, капцях, спортивних костюмах зі своїми тарілками йдуть на сніданок. Їм дають картопляне пюре з рибою. З коридору через прочинені двері видно палату на чотири пацієнти. Кімната маленька, ліжка стоять впритул одне до одного, заслані картатими пледами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Тимошенко - Януковичу: Ви піднімались до влади на крові і трупах тисяч людей

Лікарня належить "Укрзалізниці". Їхніх працівників тут лікують безкоштовно - за страховим полісом. Приїжджають з усієї країни. Для решти 10 днів лікування у 4-місній палаті коштує приблизно 2 тис. грн. У цю суму входить харчування, обстеження, основні медпрепарати, фізпроцедури, масаж. Ще за 300 грн. можна домовитися про кращу палату. У лікарні є одно- та 2-місні - з туалетом і душем у палаті. У решті палат зручності на коридорі.

Головний лікар спілкуватися відмовився. Каже, потрібен дозвіл першого заступника міністра охорони здоров'я Раїси Моісеєнко.

Зараз ви читаєте новину «У лікарні заради Тимошенко замінюють вікна та російськомовні вивіски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути