середа, 24 березня 2010 15:22

У Криму кажуть, що Янукович - татарин

У Криму кажуть, що Янукович - татарин

Тижневик "Голос Криму" опублікував дослідження, що доводить татарське походження Президента України Віктора Януковича.

"Корінь прізвища Янукович - татарський. Завглибшки за корінням він походить з татар, які прийняли християнство і опинилися на території Русі, Польщі. Його коріння в Білорусі, де литовські князі селили татар. Це видно навіть за антропологічним типом Януковича", - йде мова в газеті.

Перші татари з"явилися на території Великого князівства Литовського в XIV столітті, це були воїни хана Тохтамиша - вихідці з Причорномор"я і з Кримського півострова.

"Натерпівшись від усобиць в Золотій Орді, вони, кажучи мовою сучасною, попросили політичного притулку у литовського князя Вітовта. Той гостинно прийняв татар, влаштував їх до себе на військову службу, виділив хороші наділи на білоруських землях - на Віленщині і Мінщині", - оповідає автор статті.

Він відзначає, що в переліку чоловічих татарських імен є ім"я Янгільде, що означає "Прийшла душа" (у значенні "Дитина народилася"). Діалектні варіанти цього імені: Янай, Яниш, Янук.

Прізвище Янукович, стверджує "Голос Криму", належала до одного з родів литовських татар Янук, і її носіями були жителі "невеликого шляхетського застінка, а нині села Януки Докшицького району". З цього селища ще до революції виїхав дід нинішнього українського президента, який багатьох років "колесив у пошуках заробітку, поки не осів на Донбасі".

Нагадаємо, колишній член центрального руху Народного Руху України, професор архітектури Лариса Скорік на основі антропологічного аналізу стверджує, що Янукович - аристократ в 4 поколінні.

За матеріалами "Е-Крым".
Зараз ви читаєте новину «У Криму кажуть, що Янукович - татарин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути