понеділок, 08 лютого 2010 11:55

Янукович уникає свого двоюрідного брата (ФОТО)

Автор: Фото: Коммерсант
 

У Віктора Януковича знайшовся двоюрідний брат у Росії.

Як пише російський Коммерсант, Анатолій Янукович живе вже 35 років у Череповці, і як двоюрідний брат, довгий час працював автомеханіком.

Познайомитися з братом Анатолій намагається за допомогою інтернету. Його доньки зв"язуються в соціальних мережах із синами Віктора Януковича і доводять, що не чужі, пише газета.

Кілька років назад Анатолій спробував зв"язатися з братом, виславши телеграму в його штаб з привітаннями з приводу виборів у Раду з приписочкою: "Янукович з Череповця". Віктор Янукович залишив телеграму без відповіді.

Під доказову базу в російських Януковичів заведена ціла папка, що зберігається в 89-літньої матері Анатолія Олександровича в селі Первомайському Дніпропетровської області. Там і фотографії діда Анатолія і Віктора, і батька останнього в дитячому віці. Є і листи Федора Януковича (батька Віктора Януковича) сестрам.

Дід Януковичів народився і половину життя прожив у Білорусі, звідки його зманили вербувальники, пообіцявши роботу під Дніпропетровськом. Уже четверте покоління нащадків Володимира Януковича працює на птахофабриці села Первомайського.

Батько Віктора Януковича, Федір, долі батьків і чотирьох сестер вирішив уникнути і пішов працювати на донецьку шахту, де в 1950 році в нього і народився спадкоємець Віктор.

"Я його трьома роками старше. Пам"ятаю з дитинства, як мама розповідала, що син у брата Федора шалапай і бешкетник росте, порятунку немає,- говорить Анатолій Олександрович.- Ще щось розповідала про Вітю, про що брат у листах писав, але тоді в мене не було особливого приводу якось це запам"ятовувати".

"Наступні років п"ятнадцять Анатолій про невідомого брата не думав, а перед весіллям, складаючи реєстр рідних і близьких, згадав. Захотів запросити, але виявилося, що Віктор сидить у в"язниці", - пише газета.

Наприкінці 90-х, коли Анатолій Янукович побачив по телевізору своє прізвище: на екрані голова адміністрації Донецької області Віктор Янукович "рішуче" усував наслідки аварії на тамтешній шахті.

Відтоді він стежить за кар"єрою брата дуже пильно.

"Я твердо знаю, що Вітя багато років не спілкується ні з ким з рідних по батьківській лінії. А ми теж не намагалися якось себе знайти. Я-то що, але ж інші двоюрідні брати і сестри... Дві його тітки живі, моя мама і тітка Ніна. Не розумію, чому вони стільки років мовчать, він же може реально допомогти, просунути. Усе наша проклята скромність. Живуть у Первомайському бідно", - заявив він.

"Мені, у свою чергу, від нього нічого не потрібно крім спілкування,- говорить Янукович, але, подумавши, продовжує: - От тільки... допоміг би на батьківщину повернутися. У мене всі ці роки туга за батьківщиною ніяк не може пройти. Тому в Дніпропетровськ я б із задоволенням повернувся", - заявляє брат Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Янукович уникає свого двоюрідного брата (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути