вівторок, 12 липня 2022 06:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Конгресі США закликали Єрмака піти у відставку

У Конгресі США закликали Єрмака піти у відставку
Заяву конгресвумен Вікторія Спартц зробила 11 липня. Фото: president.gov.ua

Конгресвумен Сполучених Штатів Америки Вікторія Спартц закликала керівника Офісу президента України Андрія Єрмака піти у відставку.

Спартц 11 липня заявила, що Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти неї.

"Безліч американців і європейців давно відчувають серйозні побоювання з приводу Єрмака. Якби він був державним діячем, як людина з і без того сумнівною репутацією, він би подав у відставку цієї зими. Він запевняв українське керівництво в тому, що жодного нападу з боку РФ не станеться, а це знизило готовність України до війни. Однак ніколи не пізно вчинити правильно", – йдеться в її заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон повідомив, коли відбудеться "Рамштайн-4"

Спартц також стверджує, що замість того, щоб визнати армію та розпочати загальнонаціональні зусилля для її підтримки, Київ "на чолі з Єрмаком грається в політику".

"Схоже, Україна має гроші на реконструкцію другорядної інфраструктури, але не має коштів на підтримку солдатів, наприклад, на давно обіцяне житло для бійців АТО", – зазначає політикиня.

Членкиня Палати представників США Вікторія Спартц звернулася до президента Джо Байдена з проханням перевірити можливі "російські зв'язки" глави Офісу президента України Андрія Єрмака.

Уривок листа в якому Спартц згадує Єрмака, прикритий чорною плашкою. Але в загальному описі листа є коротка згадка про нібито наявність "різноманітної розвідувальної інформації щодо дій Єрмака в Україні та його імовірних зв'язків із Росією". Відповідний лист опублікували в мережі.

У МЗС розкритикували звернення Спартц, заявивши, що її дії "є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв'язки керівництва України з РФ".

Спартц заявила, що президент України Володимир Зеленський "повинен вирішити проблему" Єрмака й закликала МЗС України серйозно ставитися до її заяв.

Зараз ви читаєте новину «У Конгресі США закликали Єрмака піти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути