середа, 05 жовтня 2011 12:28

У комуністів бракує "багнетів" для скасування пенсійної реформи

У комуністів бракує "багнетів" для скасування пенсійної реформи

Реалізація наміру парламентської фракції Комуністичної партії звернутись до Конституційного суду України з приводу скасування урядової пенсійної реформи, яка вступила в дію 1 жовтня, перебуває під великим знаком питання.

Такий висновок можна зробити з коментаря лідера Компартії Петра Симоненка, який він дав Gazeta.ua.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи подали вже комуністи звернення до КСУ з приводу скасування закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", Симоненко нагадав, що в його фракції всього 26 народних депутатів.

"Щоб подати звернення до Конституційного суду потрібні 45 підписів", - уточнив парламентарій.

Він запевнив, що наразі комуністи "вербують" своїх колег з інших фракцій та депутатських груп з метою зібрання необхідної кількості голосів у зверненні.

"Зрозуміло, що є всі наші підписи. Крім того, ми зараз шукаємо тих, хто підтримує нашу ініціативу - ведемо індивідуальну роботу з іншими народними депутатами", - підкреслив Симоненко.

Водночас, прізвища тих, кого саме ще намагаються залучити комуністи, лідер КПУ не назвав.

Нагадаємо, ще у середині вересня Симоненко заявив, що Компартія практично завершила підготовку звернення до Конституційного суду з приводу скасування пенсійної реформи.

За словами комуніста, незабаром КПУ спробує передати звернення в КСУ. Проте лідер Компартії підкреслив, що не збирається підписувати звернення з націоналістами, оскільки, на його думку, "саме їхні дії і привели до того, що умови реформ нам диктує міжнародна фінансова організація" (МВФ - ред.).

Слід також зазначити, що 1 жовтня набув чинності закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", підписаний президентом Віктором Януковичем 9 вересня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «У комуністів бракує "багнетів" для скасування пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути