середа, 04 грудня 2013 19:15

У Києві патрулюватимуть афганці

У Києві патрулюватимуть афганці
Фото: ru.tsn.ua

Міністерство внутрішніх справ планує залучити ветеранів, учасників бойових дій в Афганістані для патрулювання Києвом на час проведення у столиці масових протестних акцій.

Про це повідомляється на сторінці МВС у мережі Facebook

"Сьогодні після мітингу, який проводився біля будівлі МВС України, перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик зустрівся з ветеранами збройних сил та афганцями, які прийшли до МВС з ініціативою про спільні патрулі, - йдеться у повідомленні, - Ветерани, які пройшли війну, закликають громадян України до миру та до унеможливлення провокацій. Події у столиці змусили військових офіцерів створити на Майдані штаб задля того, аби надавати допомогу громадянам та застерігати їх від протиправних дій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євромайдан охоронятимуть ветерани Афганістану та колишні спецназівці

"Сьогодні ми провели координаційну раду та дійшли висновку, що ми не повинні допустити, щоб хтось використовував ветеранські організації у власних цілях. Ми аполітичні і основна наша задача забезпечити спокій і порядок у державі, де живуть наші родини", - заявив Андрій Котляр, ветеран збройних сил.

"Ми будемо стояти між силовими відомствами та народом, аби не допустити кровопролиття. Адже ми знаємо про це з власного досвіду, тому будемо стояти до кінця", - повідомив Олег Шуляк, ветеран повітрянодесантних військ, учасник бойових дій.

До активної співпраці спільних патрулів громадськості та правоохоронців раніше закликав і міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

"МВС підтримує ініціативу ветеранських організацій про створення спільних патрулів. Ми готові виділити наших працівників для спільного патрулювання вулицями Києва і забезпечити порядок у столиці, в тому числі і поруч з об'єктами, де знаходяться наші спецпідрозділи", - наголосив Віктор Дубовик.

Зараз ви читаєте новину «У Києві патрулюватимуть афганці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути