четвер, 21 листопада 2013 14:14

Правозахисники вимагають відставки Азарова і виплати соціальних компенсацій чорнобильцям та афганцям

Правозахисники вимагають відставки Азарова і виплати соціальних компенсацій чорнобильцям та афганцям

У середу, 20 листопада Координаційна Рада правозахисного руху України за підтримки відомого правозахисника Юрія Кармазіна пікетувала Адміністрацію Президента України. Їх головна вимога - виконати рішення національних судів України та Європейського суду з прав людини щодо виплати пенсій та інших соціальних виплат чорнобильцям, афганцям, ветеранам військової служби, дітям війни, матерям-героїням. Також пікетувальники вручили представникам глави держави вимогу щодо відставки голови уряду Миколи Азарова.

"Мені доручили очолити цей рух мешканці Обухівщини та Васильківщини, яких позбавили законних прав. Нас привели під стіни адміністрації президента несправедливість та свавілля уряду Азарова, - повідомив Юрій Кармазін. ­- Вже два роки люди, яким потрібен соціальний захист, не можуть його отримати. Це чорнобильці, афганці, ветерани військової служби, діти війни, матері-героїні. Люди пройшли сім кіл бюрократичного пекла, поки добилися судових рішень на свою користь. Але влада зробила єзуїтський антиконституційний крок. В 2011 р. Азаров дав вказівку Пенсійному фонду не виконувати ряд законів України і відмовляти соціально незахищеним громадянам у виплатах, які їм належать по праву. Це пряме та цинічне втручання виконавчої влади в сферу правосуддя. Це переходить всі межі".

За словами Кармазіна, відтоді як Азаров очолив уряд, 90 відсотків рішень Європейського Суду з прав людини та 70 відсотків рішень національних судів України не виконується.

"Наші вимоги чіткі, прості та справедливі, - пояснив Юрій Кармазін. - Перше - зобов'язати Уряд та Пенсійний Фонд здійснити розрахунок сум, які належить виплатити пільговикам. Якщо ці суми виплатити неможливо, слід оформити боргові зобов'язання держави перед громадянами. Друге - дати доручення Кабміну передбачити в бюджеті на наступний рік кошти на виконання рішень судів по соціальних виплатах. Третє – відправити уряд Азарова у відставку".

Під стінами Адміністрації президента кілька сотень протестуючих вручили зверненння до глави держави уповноваженим представникам.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники вимагають відставки Азарова і виплати соціальних компенсацій чорнобильцям та афганцям ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути