вівторок, 26 березня 2013 15:38

Спецтема: Снігова пастка

"У киян є три шляхи: мовчки чекати на вибори, протестувати чи самоорганізовуватися" - експерт

"У киян є три шляхи: мовчки чекати на вибори, протестувати чи самоорганізовуватися" - експерт
Сергій Таран. Фото: www.radiosvoboda.org

Неспроможність київської влади впоратися із негодою у столиці, лише підсилила опозиційність киян.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран, говорячи про наслідки для влади ситуації у Києві.

"Цей хаос лише підтвердив, по-перше, відсутність будь-якої відповідальної влади у Києві, а по-друге, те, що влада не може організуватися навіть у такій простій ситуації, як випадання снігу. Тому для киян нічого нового не сталося. Це лише підтвердило їхню думку про владу", - зауважив експерт.

Однак, на його думку, для влади у Києві жодних прямих наслідків це не матиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів знову потерпає від негоди: комунальники працюють у посиленому режимі

"Останнім часом влада діє досить безвідповідально і не зважає на думку громадян. Однак це (ситуація у Києві — ред.) матиме певне стратегічне значення для виборів у Києві, які рано чи пізно відбудуться. Це остаточно поховало шанси представника влади перемогти на рівні київських виборів. Також це дає додаткові аргументи для опозиції на майбутніх президентських виборах, - пояснив політолог. - Але, думаю, що це лише певний стратегічних аргумент на далеке майбутнє. Не думаю, що будуть якісь перестановки всередині керівництва, адже влада сьогодні якраз зацікавлена у тому, щоби зберегти таку її структуру, яка є зараз".

Водночас, Таран зауважив, що передбачити наразі дії киян щодо цієї ситуації та відсутності виборів у Києві, досить важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За півтори доби випали три місячні норми снігу

"У киян є три шляхи. Перший — нічого не робити і чекати на вибори мовчки. Другий варіант — із протестами вимагати проведення виборів. І третій — це, власне, робити самоорганізовані структури, які би функціювали у Києві. Так, як це було, коли громадяни організовано допомагали один одному врятуватися із снігопаду", - пояснив він.

Таран додав: "Який шлях вибрати, кияни будуть вирішувати по-своєму. Кияни — це досить різні групи і вони не можуть сказати, що діятимуть в одному напрямку. Думаю, що кожна група киян має для себе вирішувати, що робити: чи самоорганізовуватися, чи протестувати, чи просто чекати на чергові вибори. Тут не може бути одного рецепту чи однієї реакції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азаров, коли їхав через площу, кривився": екс-головний архітектор Києва розповів, як змінити місто

Натомість опозиції, на думку експерта, стратегічно більш правильно було б зараз орієнтуватися на інші регіони, оскільки Київ і без того є досить опозиційно налаштованим містом.

Зараз ви читаєте новину «"У киян є три шляхи: мовчки чекати на вибори, протестувати чи самоорганізовуватися" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути