неділя, 24 березня 2013 12:27

Спецтема: Снігова пастка

Київська "Батьківщина" вимагає відставки Попова і звинувачує в "хронічному пофігізмі"

Київська "Батьківщина" вимагає відставки Попова і звинувачує в "хронічному пофігізмі"
Фото: obozrevatel.com

Столична "Батьківщина" вимагає від очільника КМДА Олександра Попова пояснень щодо провальної роботи комунальних служб міста під час стихійних снігопадів 22-24 березня і подати у відставку.

Про це йдеться у заяві Київської міської партійної організації ВО "Батьківщина".

У партії заявляють, що відсутність оперативного реагування та чіткої роботи столичної влади у боротьбі з наслідками надзвичайних погодних умов спричинили аварійну ситуацію у Києві. Як наслідок – паралізований рух транспорту, поставлені в ризикові умови життя хворих, потребуючих   швидкої медичної допомоги, перебої в постачанні торгових закладів продуктами першої необхідності.

"Для прибирання снігу столична влада створила оперативний штаб, вивела на дороги військову техніку і навіть закликала на допомогу громадян. Нам зібратися разом та вийти чистити проспект Перемоги? Чи, може, почати всім постувати, бо в магазини не завозять хліб? Чи при гострих болях розраховувати на Господа Бога, бо машина швидкої не може виїхати далі центра міста? Сором, коли влада тільки вдає з себе професіоналів, рапортуючи про "власноруч"  виміряні тонни снігу та квадратні метри прибраних центральних вулиць!", - обурився народний депутат, голова київської "Батьківщини" Юрій Одарченко.

На його переконання, столична влада мала заздалегідь здійснити у повній мірі підготовку до снігопадів, використовуючи як досвід надзвичайних опадів 11-13 грудня минулого року, так і прогнози Гідрометеоцентру.

"Кожен другий киянин читав, чув та готувався до зниження температури і сильних опадів. І тільки команда Попова в адміністрації і на Банковій була зайнята "важливішою" справою - зривом київських виборів" - наголосив Одарченко.

У партії також нагадують, що через халатність роботи столичних комунальних служб під час потужних снігових опадів у грудні 2012р., "Батьківщина" зверталася до голови КМДА Попова з вимогою подати у відставку. Опозиція вважає за необхідне повторити свою вимогу та очікує пояснень щодо провальної роботи комунальних служб міста під час стихійних снігопадів.

"Києву не потрібна влада, що вміє розчищати сніг тільки біля свого "офісу" та на Банковій! В даному випадку ми бачимо хронічний "пофігізм" Попова і його команди щодо нас всіх. Сугроби у спальних районах міста по пояс, затори, що нагадують трасу Київ-Чоп, сноуборди на Андріївському узвозі – для них, можливо, це і є обличчям європейської столиці. Але не для змучених від бездіяльності влади киян. Інтенсивний снігопад та заметілі – це лакмус роботи столичних чиновників, і словами про "покращення" та пишними цифрами з доповідей реальну катастрофічну ситуацію у Києві зі снігом не виправиш", - наголошують у "Батьківщині".

Зараз ви читаєте новину «Київська "Батьківщина" вимагає відставки Попова і звинувачує в "хронічному пофігізмі" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути