Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2011 18:01

У Хмельницькому підприємці гнали геть Януковича, уряд та Раду
11

Фото: Фото: Оксана Ісаєнко

14 грудня у Хмельницькому відбулась міжрегіональна акція протесту "Вимоги народу виконати", на якій підприємці спільно з чорнобильцями та представниками політичної опозиції знову вимагали відставки влади.

Серед вимог підприємців: саморозпуск Верховної Ради, відставка уряду і президента України, скасування пенсійної реформи і закону про "спрощенку", Податкового кодексу, забезпечення реалізації виконання соціальних пільг і гарантій.

Загалом на майдані зібралось понад тисяча протестувальників. Були і представники з Києва, Вінниці, Рівного.

"Такі мітинги і акції непокори проводяться не тільки в Хмельницькому, - заявила голова вінницької обласної громадської організації "Підприємці Поділля" Ірина Касьян. – Вже другий рік ми йдемо по Україні. Мітинги відбуваються у багатьох містах нашої держави. Ми не збираємось здаватись! Ми повинні захищати свої права для того, щоб наші батьки жили так, як вони на це заслужили, щоб наші діти не шукали кращої долі за кордоном".

Мітинг тривав близько години.



"Я прийшла, щоб захистити не лише себе, своїх дітей! Поки ці ідіоти у владі крутять, що хочуть, нам тут хоч помирай! До чого це йде, що це за закони – вони знову голодомору хочуть?! – обурювалась пенсіонерка Валентина Кирильченко. – У мене обидві доньки на базарі, і я не мільйонерка – нема там статків".

Також учасники міжрегіонального майдану разом з чорнобильцями, представниками дітей війни та студентства оголосили безстрокову акцію протесту проти влади.

"Мало того, що влада не виконує закон про соціальний статус громадян, які постраждали від катастрофи, яким передбачені соціальні пільги, вони ще й зменшують виплати, - наголосив Володимир Лукіянчук, голова Хмельницької міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України". - Ми не йдемо на порушення закону, але продовжуватимемо захищати власні права. Я думаю, що дякуючи людям, які зможуть об'єднатись, щоб вимагати у влади достойного життя, ситуацію можна змінити".

На майдані встановили намет, у якому постійно, до виконання владою вимог підприємців, житимуть учасники мітингу. На забезпечення активістів скинулись усім майданом. Сума наразі не оголошується – збирали на ковдри, матраци і харчування.

"Ця влада втратила страх і совість, - наголосив голова всеукраїнського громадянського руху "Вперед" Андрій Панаетов. – Те, що вони чинять, що вони вигадують – не можна назвати реформами. Знущаються над людьми, проводять антисоціальні досліди над народом, намагаючись закрити ті дірки в бюджеті, які самі ж і наробили".



За словами голови хмельницької обласної громадської організації "Підприємці Поділля" Галини Кулик, попередньо на акцію "Вимоги народу виконати" запросили губернатора області Василя Ядуху. Мета акції – доведення позиції народу до влади. Проте з адміністрації ніхто до протестувальників не вийшов.

"На сьогоднішній майдан вийшли і чорнобильці, і пенсіонери, і діти війни, і студенти. Не лише підприємці, які розуміють, що тільки гуртом можна відстояти свої інтереси. Добре, що люди розуміють, що тільки виносячи політичні вимоги, можна щось змінити, - зазначив депутат Хмельницької обласної ради від ВО "Свобода" Ігор Сабій. – Це говорить про те, що суспільство починає об'єднуватись проти спільного ворога, який уособлює собою чинний владний режим. Акції триватимуть, доки ми не доб'ємось дострокових виборів на всіх рівнях".

Зараз ви читаєте новину «У Хмельницькому підприємці гнали геть Януковича, уряд та Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути