четвер, 19 квітня 2012 12:19

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Харкові під судом одні вимагають "Юлі - волю", інші - ""Юлі пожизнєнно"
14

Фото: Фото: Поліна Романова

Вранці під апеляційним судом на площі Руднєва зібралося декілька тисяч людей з різних регіонів України.

Залу суду обступили "регіонали" з національними прапорами. Біля них стоять міліціонери. В натовпі чути, що то представники Партії регіонів. Самі кажуть, що вони харків'яни, зганяють мітингувальників із газонів.

Прихильники Тимошенко стоять із прапорами "Батьківщини" та інших політичних партій, з портретами Юлії Тимошенко та транспарантами. Тримають прапори "Батьківщини", "Фронту Змін", "Нашої України", УНП.

"Бютівці" постійно скандують "Юлі — волю, банду - геть", а "регіонали" натомість кричать "Юлі пожизнєнно", "Геть із Харкова, тут вам не майдан!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові пояснили, чому не дозволили прихильникам Тимошенко постояти під судом

О 9 ранку з будівлі суду виходить жінка, на вигляд 50 років. Намагається зачитати рішення суду про те, що мітинги на площі заборонено, проте її ніхто не слухає. Жінка дочитує рішення і йде назад.

Харківські студенти безкоштовно роздають мінеральну воду. Бабусі беруть собі по чотири 2-літрові пляшки.

Два табори на площі постійно перегукуються. Одні кричать "Юлі волю, банду геть!". Їхні противники скандують: "Юле не волю, Юлю геть. Юля, Юлечка воровка, хватить врать, скажи нам толком, сколько денег ты украла, скольких ты обворовала". Хтось грає на трубі "Вставай страна огромная".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові заборонили акції, пов'язані із судом над Тимошенко, та люди продовжують збиратися

Біля площі на підвищенні стоїть старий чоловік, підперся костилем. Каже, що з Київської області. Кричить до жінки, що приїхала з ним: "Де моя шабля, б...я?" Та подає йому замотану в газету косу. "Бійтеся, бо люди можуть об'єднатися і протестувати зі зброєю. У нас у селі вже у багатьох такі шаблі є", - каже.

"Бютівці" намагаються ставити намети, але міліція їх руйнує. Знімають тканину, ламають кріплення. "Мер Харкова Геннадій Кернес заборонив бютівцям виходити на площу. Вчора до 9 вечора погрожували, хто вийде, того будуть наказувати якось, - каже харків'янка Ніна Шустак. - Зараз біля апеляційного суду діє "метод Калашнікова", як під Печерським судом. Більшість тих, хто стоїть за міліцією під Апеляційним судом - сільські голови з Харківської області. Я їх всіх знаю".

Тим часом, міліціант в живому ланцюзі жаліється старшому званням: "Коли нас уже змінять? Бо мені вже так набридло стояти. Краще патрулювати, ніж слухати оце "Юлі-волю".

Зараз ви читаєте новину «У Харкові під судом одні вимагають "Юлі - волю", інші - ""Юлі пожизнєнно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути