пʼятниця, 28 жовтня 2011 22:44

У Харкові "чорнобильці" захопили Пенсійний фонд

У Харкові "чорнобильці" захопили Пенсійний фонд

Кілька десятків "чорнобильців" захопили приміщення Пенсійного фонду в Харкові і оголосили безстрокову акцію протесту.

"Ми не підемо звідси до тих пір, поки наші вимоги не будуть виконані. Ми вимагаємо письмових гарантій погашення заборгованостей по перерахуванню пенсій минулих років. Ми домоглися перерахунку пенсій, але їх - поточні - виплачують з боєм. А за попередні місяці нам не хочуть виплачувати заборгованість, яка виникла після перерахунку. Хоча є рішення судів, і суд визнає дії Пенсійного фонду незаконними. Ми вимагаємо письмові гарантії, що судові рішення надалі буду виконуватися в повному обсязі. І ми вимагаємо порушення кримінальної справи за ст.382 Кримінального кодексу за невиконання судового рішення", - заявив один з учасників акції Петро Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганці та чорнобильці штурмують Верховну Раду

Заступник начальника Головного управління пенсійного фонду в Харківській області Тетяна Піпченко зазначила, що задовольнити вимоги протестувальників можна лише в міру надходження коштів з держбюджету.

"Кошти, які йдуть на виплату чорнобильцям, - це кошти державного бюджету. Кошти Пенсійного фонду йдуть на виплату пенсій. Тому на сьогоднішній день виплата пенсій, в тому числі і чорнобильців, в повному обсязі проведена. Це кошти державного бюджету, тому для того, щоб виплатити, вони повинні бути закладені в державний бюджет ", - сказала Піпченко.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові "чорнобильці" захопили Пенсійний фонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути