четвер, 20 жовтня 2011 15:32

"Чорнобильці" прокляли "трутнів-виконавців" і припинили мітинг

"Чорнобильці" прокляли "трутнів-виконавців" і припинили мітинг

"Чорнобильці", які сьогодні розхитували паркан під Верховною Радою, припинили свій мітинг і домовилися зустрітися на всеукраїнській акції протесту 3 листопада.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Сьогодні близько 10-ї години "чорнобильські" організації Харківщини спільно з "чорнобильськими" огранізаціями Донецької, Луганської, Вінницької, Житомирської та Київської областей провели під парламентом мітинг з вимогами скасувати законопроект 9127 та не допустити прийняття 9151-го.

"Ми вимагали, щоб законопроект 9127, яким право на визначення пільг та пенсій передається Кабміну, був скасований повністю, а не лише в деяких пунктах. Зараз виплати, які люди відсудили в судах, намагаються перевести у заборгованість держави. Виконавчою владою дана команда не виконувати судових рішень, зробити з цього борг і не починати виплати раніше 2013 року згідно графіка. Це ми вже проходили на прикладі виплат Ощадбанку СРСР. Також сьогодні, незважаючи на наші протести, був прийнятий законопроект 9151. За ним розширюються повноваження Верховного суду України і передбачається право відповідача, яким частіше за все виступає Пенсійний фонд, оскаржувати судові рішення щодо виплат. Навіть ті рішення, у яких закінчився термін давності у разі, якщо держава не має грошей", - розповів один з організаторів мітингу Петро Прокопенко.

За його словами, є інформація, що більше двох третин інвалідів-"чорнобильців" відстояли свої права у судах.

"Але влада говорить: "немає грошей". Попирається конституція. Об виборців просто витирають ноги", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин про "чорнобильців": "Не знаю, про що цей мітинг"

Мітингувальники прикріпили до паркану Ради плакати із написами "Ми проклинаємо трутнів-виконавців", "Тут відбувається підла державна змова проти помираючих Зони відчудження!!!", "Есть Божий суд, он не доступен звону злата". Вони також тримали плакат "Ні геноциду чорнобильців".

Вранці до акції долучилися представники Радикальної партії Олега Ляшка. За словами мітингувальників, їх було близько 30. Разом з "чорнобильцями" близько 11-ї години вони почали розхитувати паркан біля Ради. В результаті один з його елементів був зламаний.

Після промови члена Громадської організації "Ніхто крім нас" Бориса Новожилова мітингувальники погодились припинити мітинг.

"Я дізнався про проведення акції з інтернету та новин по радіо. Розшатуати паркан - це не метод. Рада все одно не почує. В той же час міліції можуть дати команду на розгін мітингувальників, і можуть бути жертви", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобильці" погрожують, що приведуть під Раду тисячі людей

Новожилов закликав приєднатися до всеукраїнської акції 3 листопада, головна мета якої - припинення повноважень Ради.

"Рада незаконно поновила свої повноваження. І тому можна ставити питання, що всі закони, які вона прийняла після продовження свої повноважень, є незаконними. Наступна рада  має почати з того, що відмінити всі ці закони", - наголосив він.

Також попросив присутніх передавати інформацію про акцію від людини до людини, бо вважає, що більшість ЗМІ належать кланам і політичним проектам, тому замовчують події.

"Кількість людей, які прийшли сюди сьогодні, підтверджує, що інформація замовчується у ЗМІ. Ми маємо діяти виключно межах Конституції. У нас дуже добра Конституція, але її ніхто не виконує. Бунт і розбирання парканів - нелегітимні дії, і вони на руку тим олігархам і казнокрадам, які сидять у Раді", - наголосив Новожилов.

Про місце проведення акції 3 листопада, за його словами, буде повідомлено через певні ЗМІ та соціальні мережі.

"Найбільше, що ви можете зробити - розказати всім про проведення акції 3 листопада", - підсумував Новожилов.

Зараз ви читаєте новину «"Чорнобильці" прокляли "трутнів-виконавців" і припинили мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути