Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 13:19

У Гриценка вимагають вигнати керівництво Лук'янівського СІЗО на вулицю

У Гриценка вимагають вигнати керівництво Лук'янівського СІЗО на вулицю
Керівників Лук'янівського СІЗО мають звільнити – "Громадянська позиція". Фото: liga.net

У партії Анатолія Гриценка "Громадянська позиція" вважають, що після оприлюднення сюжету про стан справ у Лук'янівського СІЗО його керівники мають бути негайно звільнені, доки проти арештантів не розпочалися репресії.

Таку думку Gazeta.ua висловив представник "Громадянської позиції" Михайло Серебряков.

За словами політика, репортаж журналіста каналу TVi Костянтина Усова про будні відомого столичного СІЗО № 13 хоч і частково, але все ж відкриває завісу того, що насправді відбувається в кримінально-виконавчій системі України.

"По суті, вона перетворилася на інструмент фінансового "доїння" арештованих та знущання над ними. Десятки тисяч людей, які цілком можуть бути виправдані за результатами судового розгляду, кожного дня піддаються ризику для свого життя та здоров'я", – наголосив Серебряков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура не порушуватиме справу проти Усова за фільм про СІЗО

На його переконання, після обнародування у фільмі фактів, яких в правовій державі було б більш ніж достатньо для запроторення до в'язниці самих тюремників, початок репресій проти в'язнів Лук'янівського СІЗО залишається питанням часу.

У цьому зв'язку присіканню репресій, на думку Серебрякова, могло б посприяти невідкладне звільнення керівництва Лук'янівки, "без чиєї мовчазної згоди, а то й прямої участі, корупція та знущання в СІЗО були б неможливими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович запропонував Пшонці перевірити Лук'янівське СІЗО

"Крім того, необхідність комплексного, а не епізодичного, реформування вітчизняної пенітенціарної системи вже давно назріла та перезріла. Місяць тому підконтрольна Партії регіонів більшість у Верховній Раді провалила розроблений мною та зареєстрований Анатолієм Гриценком законопроект № 9708 про розширення переліку осіб, які можуть безперешкодно, вдень і вночі, у супроводі працівників ЗМІ відвідувати в'язниці та реально захищати права засуджених від свавілля тюремників", - зауважив партієць і пообіцяв, що найближчими днями буде допрацьовано аналогічний законопроект про захист прав осіб, поміщених до місць попереднього ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «У Гриценка вимагають вигнати керівництво Лук'янівського СІЗО на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути