вівторок, 09 серпня 2016 10:44

У ГПУ назвали топ-політиків, яких допитають

У серпні Генпрокуратура допитає президента Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, спікера Андрія Парубія, колишьного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, мера Києва Віталія Кличка.

Про це у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Генпрокуратура проводить розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання службовими особами вищих органів державної влади та правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів у Києві в період з 20 січня по 21 лютого 2014 року, вчинення масових убивств громадян та інших злочинів, спрямованих на незаконну протидію протестним акціям.

 

"Слідчі ГПУ запрошують як свідків чимало політиків та посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані. Вона матиме важливе значення під час розслідування кримінального провадження та з'ясування істини. Як свідків тих подій, протягом серпня поточного року до Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури запросять, зокрема, Петра Порошенка, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Віталія Кличка, Андрій Парубія та інших", - написала Сарган.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли ГПУ допитає Порошенка

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Генеральна прокуратура планує у серпні допитати високопосадовців.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ назвали топ-політиків, яких допитають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути