середа, 07 вересня 2011 15:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У "газовій кризі" 2009 року винна не Росія, а корупція в Україні - Тимошенко

У "газовій кризі" 2009 року винна не Росія, а корупція в Україні - Тимошенко

Газова криза у 2009 році виникла виключно через корупцію в Україні. Таку думку під час надання свідчень у Печерському суді висловила екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Говорити про те, що газова криза зроблена Росією, на жаль, не доводиться. Вона виникла через корупцію в Україні, а, вірніше, через корупцію окремих посадових осіб", - сказала Тимошенко.

Вона також наголосила на тому, що до 2005 року в Україні був доступ до туркменського й азійського газу. "Але Ющенко, Єхануров та Івченко зробили все, щоб ми втратили вихід в Середню Азію. При цьому туркменський газ надалі купувала посередницька компанія "РосУкрЕнерго". Вони закачували туркменський газ в українські сховища, а потім продавали на експорт і в Україну значно дорожче", - наголосив Тимошенко.

Підсудна також додала, що причиною газової кризи стали зірвані переговори 31 грудня 2008 року в Москві, коли тодішній президент Віктор Ющенко несподівано відкликав голову НАК"Нафтогазу" Олегу Дубину з переговорного процесу.

Як повідомлялося, сьогодні Тимошенко у суді дає свідчення. Раніше вона заявила, що жодного відношення до підписання газових контрактів з Росією у 2009 році не має.

"Я не давала ніяких директив на підписання газових угод. Я дала доручення міністру палива та енергетики Продану з метою донести до нього наслідки моїх перемовин з прем'єром Росії для того, що їх врахували в роботі", - заявила вона під час судового засідання.

Зараз ви читаєте новину «У "газовій кризі" 2009 року винна не Росія, а корупція в Україні - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути