Ексклюзиви
середа, 07 вересня 2011 14:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Прокурор вважає свідчення Тимошенко політичними

Прокурор вважає свідчення Тимошенко політичними

Сторона держобвинувачення в "газовому справі" називає політичними заявами свідчення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Заяви підсудної нічого спільного не мають з її допитом. У чистому вигляді політичні заяви", - сказав на судовому засіданні в середу представник держобвинувачення Василь Байрачний.

У свою чергу, адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк зауважив, що наразі екс-прем'єр дає вільні свідчення і в ході безпосередньо допиту - відповідей на запитання - представники прокуратури можуть отримати від Тимошенко уточнюючу відповідь.

За словами Плахотнюка, заяви Тимошенко стосуються конкретного звинувачення. У свою чергу адвокат Юрій Сухов додав: "Давати оцінку, м'яко кажучи, неправильно".

Він підкреслив, що оцінка прокуратурою свідчень Тимошенко підтверджує, що держзвинувачення "не розібралося зі складом злочину".

На ці репліки суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, головуючий щодо "газової справи", пояснив Тимошенко, що коли головуючий пропонує підсудному дати свідчення, то це означає, що підсудний повинен повідомити обставини, які мають значення у справі.

Тимошенко, у свою чергу, зауважила, що вона намагається давати свідчення через призму інкримінованого їй посадового злочину і не вказує зайвих деталей, які не стосуються суті звинувачень.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор вважає свідчення Тимошенко політичними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути