пʼятниця, 25 травня 2012 10:38

У Франції кажуть, що асоціації з Україною не буде

У Франції кажуть, що асоціації з Україною не буде
Бернар Валеро наголосив, що Європа стурбована політичними процесами. Фото: newsazerbaijan.ru

Підписання угоди про асоціацію з Україною не розглядається Євросоюзом через судові процеси в країні, які Європа вважає політичними.

Про це заявив прес-секретар МЗС Франції Бернар Валеро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це резолюція проти України і проти усіх нас" - "регіонал"

"Ситуація з правами людини на Україні, і зокрема політичні процеси, викликають серйозну стурбованість Європейського союзу. Ясно, що в нинішній ситуації підписання угоди про асоціацію ЄС-Україна не розглядається", - сказав Валеро на прес-конференції в Парижі.

Він зазначив, що 14 травня міністри закордонних справ країн ЄС обговорили можливість присутності європейських політиків на українській частині чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США може заморозити рахунки українських олігархів

"Що стосується присутності нашого політичного керівництва на матчах, які пройдуть на Україні, ми обговорюємо це з нашими європейськими партнерами", - заявив прес-секретар.

Нагадаємо, раніше новий президент Франції Франсуа Олланд дав зрозуміти, що не поїде на Євро-2012 на Україну через проблеми з правами людини, які, як він думає, існують в країні. Таким чином, президент, відомий поціновувач футболу, пропускає виступ своєї команди і фінал. На стадії групового етапу збірна Франції проведе два матчі в Донецьку та один у Києві. Півфінали Чемпіонату Європи пройдуть в Донецьку і Варшаві, фінал - у Києві.

Зараз ви читаєте новину «У Франції кажуть, що асоціації з Україною не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути