середа, 19 січня 2011 17:17

У флоту Росії у Севастополі хочуть забрати незаконну землю

У флоту Росії у Севастополі хочуть забрати незаконну землю

Українська народна партія вимагає провести повну ревізію угод про умови перебування ЧФ РФ у Севастополі.

Так голова кримської організації УНП Олег Фомушкін прокоментував заяву віце-прем'єра Російської Федерації Олексія Кудріна, що міністерства фінансів Росії та України в найближчі два місяці підготують документи про виконання угоди про продовження перебування ЧФ РФ в Севастополі.

За його словами, у першу чергу необхідно провести загальну інвентаризацію орендованої землі та інфраструктури, "більшість з якої російський флот займає незаконно".

Фомушкін зауважив, що "з 3300 гектарів землі, які Росія орендує в Севастополі з 1997 року, Чорноморському флоту реально потрібні лише 800 гектарів".

"Окрім того, лише за офіційними даними МЗС України, ЧФ РФ самовільно захопив ділянки землі, акваторії, майнові комплекси та інші фонди, а це – 75 земельних ділянок, площею більше 150 гектарів, 86 об'єктів, які використовуються безпідставно на безоплатній основі", – підкреслив представник УНП.

На переконання політика, якщо нічого не змінити, Росія до 2042 року буде використовувати як мінімум 2500 гектарів безцінної севастопольської землі виключно в комерційних цілях, доходи від яких будуть йти в бюджет Російської Федерації, а не України та Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «У флоту Росії у Севастополі хочуть забрати незаконну землю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути