середа, 25 січня 2017 16:30

У Фірташа забиратимуть комбінат із третьої спроби

У Фірташа забиратимуть комбінат із третьої спроби
УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала повторний судовий позов, щоб забрати у державну власність Запорізький титано-магнієвий комбінат.

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький, інформує "Радіо Свобода".

У позові йдеться про розірвання договору заснування товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат" та повернення комбінату повністю до сфери державного управління через невиконання інвестором (компанією з орбіти олігарха Дмитра Фірташа) взятих на себе зобов'язань.

Прокурори подали позов до Господарського суду Києва 25 січня "разом з доказами сплати нового судового збору".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметову зробили пропозицію в Адміністрації президента - ЗМІ

Раніше цей суд двічі відмовився розглядати справу щодо ЗТМК. Мотивував тим, що прокурори не надали доказів сплати збору.

Запорізький титано-магнієвий комбінат створила 2013 року держава в особі Фонду держмайна (володіє 51% статутного капіталу) та компанії TOLEXIS TRADING LIMITED (49%), яка входить до групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.
Згідно з домовленостями, ФДМ до статутного капіталу новоствореного суб'єкту передав цілісний майновий комплекс комбінату. Компанія TOLEXIS TRADING LIMITED вклала $110 млн, які мали спрямувати на модернізацію виробництва зі встановленими строками упродовж 2013 – 1 кварталу 2015-го.
У САП заявили, що більшість із залучених інвестицій розтратили на погашення раніше створених заборгованостей ЗМТК за енергоносії та перед кредиторами, пов'язаними з DF Group.
У подальшому ці кошти вивели з України на рахунки офшорних фірм.
На модернізацію виробництва, що стало головною метою створення підприємства з недержавною часткою, спрямували 20 млн грн.
Зараз ви читаєте новину «У Фірташа забиратимуть комбінат із третьої спроби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути