Ексклюзиви
середа, 25 січня 2017 15:34

Ахметову зробили пропозицію в Адміністрації президента - ЗМІ

Ахметову зробили пропозицію в Адміністрації президента - ЗМІ
УНІАН

Відносини між президентом Петром Порошенком і олігархом Рінатом Ахметовим налагоджуються.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

Ахметову від АП надходили пропозиції щодо створення нової партії, яка могла б співпрацювати з владою. Чи то як депутатської групи, яка б могла додавати голоси парламентській більшості, повідомляє видання.

ЗМІ називає партію "Опозицийний блок" акціонерним товариством з двома основними власниками – Ахметовим і Фірташем-Льовочкіним, які розділили вплив і фінансування проекту 50 на 50%.

Вплив двох акціонерів можна прослідкувати подивившись на прізвища очільників фракції – представники так званої групи РосУкрЕнерго Сергій Льовочкін і Юрій Бойко, і депутати, орієнтовані на Ахметова – Юрій Воропаєв і Олександр Вілкул.

Видання нагадує: розмови про розкол в ОБ не припиняються ще з початку його утворення у 2014 році. Причина цьому - давнє протистояння між групами, які весь цей час намагалися триматися разом, щоб після революції взагалі не зникнути з політичної карти.

Минулого року влада зробила Ахметову недешевий подарунок у вигляді формули визначення вартості вугілля "Роттердам+", яка дозволяє олігарху продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

У Льовочкіна теж непогані відносини з АП, але мета його групи – дострокові парламентські вибори.

Поки група Фірташа-Льовочкіна сподівається на збереження відносин, в оточенні Ахметова вже обговорюють, хто очолить новостворену групу і називають три вірогідних прізвища – Наталія Королевська, Олександр Вілкул та Вадим Новинський, у якого наразі найбільше шансів.

Втім не виключено, що Льовочкін та Ахметов все ж таки зможуть домовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко різко відповів російським ЗМІ

В АП, тим часом, будують свої плани на обидві групи. Група Ахметова зможе додавати голоси під час важливих голосувань, а Юрій Бойко – найкращий конкурент для діючого президента у другому турі президентських виборів, повідомляє ЗМІ.

Минулого року ЗМІ повідомляли про вересневий рейтинг Петра Порошенка - за нього проголосували б 9,8% українців.

На президентських виборах 2014-го Порошенко отримав понад половину (54,7%) голосів виборців. Він переміг у першому турі.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову зробили пропозицію в Адміністрації президента - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути