Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2010 22:27

У Європі Янукович вперше зганьбився у ролі президента

У Європі Янукович вперше зганьбився у ролі президента

Президент Віктор Янукович під час перебування в Брюсселі черговий раз допустив географічний конфуз.

Під час запису інтерв"ю каналу "Євроньюз" він переплутав Косово із Сербією і Чорногорією, а Північну Осетію – з Південною.

Це сталося, коли журналіст запитав Януковича, чи визнає Україна незалежність Південної Осетії й Абхазії.

"Я висловився у свій час, що ми проти політики подвійних стандартів. Це на прикладі Сербії... Або, вірніше, визнання незалежності Чорногорії... Визнання незалежності Косово", - сказав Янукович.

"Ще тоді було зрозуміло, що конфлікти на території заморожених конфліктів будуть тільки загострюватися. І наступний яскравий приклад був приклад Північної Осетії", - додав Янукович, переплутавши Північну Осетію з Південною.

"Моя точка зору – ми повинні в черговий раз підкреслити, що міжнародні правила, які мають працювати для усіх, не повинні мати винятків", - додав Янукович.

На уточнююче питання, чи готовий Янукович визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії, він відповів: "На сьогоднішній день це питання не стоїть на порядку денному. Ми мали прецедент, якого могли не мати, однак, ми його допустили".

Після спілкування президента з "Євроньюс" група супроводу Януковича попросила журналіста при підготовці інтерв"ю до ефіру змонтувати так, щоб цих помилок в остаточній версії не було.

Відзначимо, що саме Косово з Чорногорією Янукович сплутав вже не вперше. Тоді правильний варіант під час прес-конфренції йому підказав прес-секретар.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Європі Янукович вперше зганьбився у ролі президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

611

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути